Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Kiedy do wywoływania RAWów będziemy używać CUDA?

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie Kiedy do wywoływania RAWów będziemy używać CUDA?

http://technologie.gazeta.pl/technol...ar_Trek_i.html

Jestem ciekaw który Lightroom (bo chyba on jako pierwszy?) zacznie używać GPU do wywoływania Rawów

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Jestem ciekaw który Lightroom (bo chyba on jako pierwszy?) zacznie używać GPU do wywoływania Rawów
    Moje Quadro tego nie wspiera :sad:
    Wydaję mi się, że nie prędko, tylko najnowsze GForce'y wspierają Flash'a 10.1 bodajże a i tak wsparcie to jest lekko pół średnio dopracowane, wciąż w facie beta a kolejne miesiące mijają... a to tylko komputerki z najnowszymi grafikami. Ja swojego laptopa nie zmienię przynajmniej do czasu laptokowego core i7 3.0GHz bez turbo.
    Gdzie CUDA do popularności Flasha...
    the silence is deafening

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

A co ma wspieranie Flasha 10.1 do technologii CUDA, która jest obsługiwana przez duużo kart GForce?

Pełne uzależnienie Awatar Tezet-gdynia
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Nie od dzis GPU jest uzywane do roznych zadan - nie zwiazanych z grafika. Pamietam ze swego czasu - "ruskie czlowieki" - wykorzystali jakiegos biednego geforce do lamania hasel metoda bruteforce i okazalo sie ze taki lipny - z punku widzenia gracza - uklad potrafil lamac kilkukrotnie szybciej niz najszybszy wtedy dostepny procesor Wiec moze wkoncu kiedys taki "lipny" GPU zostanie zaciagniety do innych zadan typu obrobka RAW

Pełne uzależnienie

Domyślnie

O ile pamietam to wspomaganie kart graficznywch do przetwarzania obrobki bylo zaimplementowane w PS CS4. Pewnie Lightroom 3 tez bedzie wspieral. CUDA jest na rynku juz od jakiegos czasu.

Domyślnie

A co ma wspieranie Flasha 10.1 do technologii CUDA, która jest obsługiwana przez duużo kart GForce?
    Czy każdy użytkownik komputera z systemem Windows XP/V/7 może liczyć na sprzętowe wsparcie odtwarzania filmów na youtube? Nie, jeszcze się z tym nie uporano więc... Gdzie CUDA do popularności Flasha...

Flash, w obu firmach będzie wyższym priorytetem.
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Jak już Lightroom to i ACR, bo to na tym samym silniku jest...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Jak już Lightroom to i ACR, bo to na tym samym silniku jest...
    LR 3 np. ma zupełnie inny (lepszy) algorytm NR od ACR 5.6/LR 2.6
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mor_feusz Zobacz posta
    O ile pamietam to wspomaganie kart graficznywch do przetwarzania obrobki bylo zaimplementowane w PS CS4. Pewnie Lightroom 3 tez bedzie wspieral. CUDA jest na rynku juz od jakiegos czasu.
    nie wiem jak OpenGL dokladnie wspiera operacje w PS CS4 ale nie dzialaja one szybciej niz z wylaczona ta funkcja, jedynie animacja zwiekszania/zmniejszania obrazu jest ładniejsza... i to wszystko
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

CUDA w PS CS4 bardziej mi przeszkadzało, niż pomagało. Może i lekko szybciej, a i ładniej się poruszało po obszarze roboczym, ale niedokładnie (vide "rzucanie" zdjęciami). W LR3 Beta jest od cholery bug'ów i prawie żadnych zalet. Wątpię, żeby już w 3 dali CUDA do RAWów.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów