Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 31

Wątek: Obiektyw szerokokątny dla fotoamatora !

Domyślnie

HuleLam, właśnie zdecydowałem się na takie rozwiązanie, a Ty mnie w tym umocniłeś

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gregorcio92 Zobacz posta
    to jest nieważne, planuję kupić 3 obiektywy: do krajobrazu/architektury (czyli rybie oko raczej odpada), do portretu tą 50 - tkę i do macro

chcę kupić jeden spełniający podane wymagania, z czasem kolejne
    Moim zdaniem powinieneś zacząć od portretowej stałki (50/1.8, 50/1.4, 85/1.8 ) i poczekać na premiery. Na pewno ten Samyang 14/2.8 jest ciekawym szkłem (przy tej ogniskowej AF nie ma większego znaczenia), a ja osobiście wierze, że S jeszcze w tym roku pokaże kilka świetnych lensów w przyzwoitych cenach.
    http://canon-board.info/showthread.php?t=56017
    Co prawda to tylko wish list, ale może, może...

Domyślnie

pozostaje czekać i wierzyć !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zaitsev Zobacz posta
    Moim zdaniem powinieneś zacząć od portretowej stałki (50/1.8, 50/1.4, 85/1.8 ) i poczekać na premiery. Na pewno ten Samyang 14/2.8 jest ciekawym szkłem (przy tej ogniskowej AF nie ma większego znaczenia), a ja osobiście wierze, że S jeszcze w tym roku pokaże kilka świetnych lensów w przyzwoitych cenach.
    http://canon-board.info/showthread.php?t=56017
    Co prawda to tylko wish list, ale może, może...
    Tak tylko ciekawe kiedy,miał się ukazać zaraz na początku roku ten poprawiony 14mm a ile jeszcze przyjdzie nam czekać to nie wiadomo.

A wracając do tematu to za te pieniążki niestety pozostaje tylko KIT IS, 17-85 warto by było brać gdybyś był zainteresowany drugim końcem bo krótkie tele w tym szkle jest naprawdę dobre,a to 17mm rzeczywiście jest gorsze od kitowego 18 .
    30D + 17-40L+ Plástico Fantástico

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ostrowin Zobacz posta
    Tak tylko ciekawe kiedy,miał się ukazać zaraz na początku roku ten poprawiony 14mm a ile jeszcze przyjdzie nam czekać to nie wiadomo.

A wracając do tematu to za te pieniążki niestety pozostaje tylko KIT IS, 17-85 warto by było brać gdybyś był zainteresowany drugim końcem bo krótkie tele w tym szkle jest naprawdę dobre,a to 17mm rzeczywiście jest gorsze od kitowego 18 .
    Nie zaraz na początku roku, tylko w pierwszym kwartale, czyli do końca kwietnia.
    A jeśli by był zainteresowany długim końcem, to warto 85/1.8. :P

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zaitsev Zobacz posta
    Na pewno ten Samyang 14/2.8 jest ciekawym szkłem (przy tej ogniskowej AF nie ma większego znaczenia), a ja osobiście wierze, że S jeszcze w tym roku pokaże kilka świetnych lensów w przyzwoitych cenach.
    Myślę, że na pewno Samyang zrobi trochę zamieszania. Czekam właśnie na to szkło 80/1.4. Skuszona opiniami i testami postanowiłam przetestować więc jak pofocę to opowiem wrażenia

Domyślnie

Mam na sprzedaż canona 17-85 IS USM jeśli będziesz zainteresowany napisz na prv.

możliwie najmniej subiektywnie.
    Przejście z 18-55 na 17-85 jest wyraźnie odczuwalne.
    1. Szybszy AF.
    2. Celniejszy AF.
    3. To nie ten sam IS akie wkładają do 18-55
    4. Obiektyw masywniejszy z metalowym bagnetem lepiej uszczelniony niż 18-55.
    5. 18-55 faktycznie optycznie jest lepszy od 17-85 ale tylko w początkowym zakresie ogniskowej wystarczy przewertować optyczne.pl i porównać dwa obiektywy.
    Plusy i minusy przeważają na korzyść 17-85.

Mówiąc brutalniej gdyby 18-55 był lepszy od 17-85 dział marketingu canona nie sprzedawałby tego drugiego 2 razy drożej.
    Ostatnio edytowane przez mateuszkaratysz ; 27-01-2010 o 13:01

Coś już napisał
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Kupiłem przewczoraj sigme 18-50/2.8 za 750zł I myślę że jak dobrzep oszukasz to znajdziesz taką okazje

Domyślnie

18-55IS do kupienia używka za ok 300-350 zł. Zostaje w dobrym układzie 400 zł na następny z wymienionych obiektywów. Ewentualnie poczekać i dozbierać do szerokiego konta. O czym było pisane powyżej.

Bywalec Awatar voriax
    Miasto
    Bytom

Domyślnie

Za 350 to masz 18-55 IS nowy z przesyłką !!!

tu masz podpowiedzi gdzie szukać nówek

przepraszam za oczywistość ale musiałem wtrącić swoje trzy grosze
    jak ktoś (psl) proponuje za 300-350 używke 18-55 IS
    okazą jest używka za 200-250 !! i jesli chcesz uzywke to takich cen właśnie szukaj... na pewno znajdziesz... przeszperaj forumowe "sprzedam"

Jeśli nie grzeszysz kasą kup (rozsądnie) używane 18-55 IS i sprawdź...
    nie spodoba się... odsprzedaj bez straty lub z minimalną
    i wtedy dokładnie przekonasz się czego tak naprawdę oczekujesz od szkła.

Pozdrawiam!
    Marcin.

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów