Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 37

Wątek: 5d mkII - kupno, stary Tamron i szkla.. czyli dylematy

Domyślnie

jedyny minus tego sklepu to ze nie mozna laczyc rat z faktura vat czyli na firme sobie nie wezme zeby odliczyc vat.. (lol jakie rymy ) wiec nie wiem czy to sie w ogole oplaca tam kupowac w takim ukladzie... cos tam mi kobieta dzisiaj tlumaczyla, ze trzeba wystepowac do banku o kredyt dla firm ale wtedy to i tak juz nie przysluguje promocja 30x0% bo to promocja konsumencja jest .. :/

troche offtop sie zrobil
    w kazdym razie idea jest kupic 5d mkII + 24-105 + 50/1.8 a w przyszlosci 85/1.8
    a 20d i tamron do piachu tzn na allegro

dzieki za podpowiedzi i pomoc w formowaniu sie tejze idei w mojej glowie !

a no chyba ze znacie jeszcze jakies sprawdzone miejsca gdzie mozna kupic na raty + faktura vat to bardzo poprosze o info

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Ja właśnie sprzedaje 50/1.8 - szczerze nie polecam do 5DmkII! Przepaść w obrazku który daje to szkło na 40D i 5DmkII jest ogromna. Na 40D jest tak se na 1.8, znośnie od 2.2 i dobrze od 2.8, na marku natomiast tragedia na 1.8, żle od 2.2, tak se od 2.8, znośnie od 3.5, dobrze powyżej 4 :-P 21Mpx w FF to matryca killer dla tego szkła IMHO.
    Co ciekawe znajomy ma 5DmkI i tam to szkło daje radę. Znaczy ostrość podobna co przy 40D no ale obrazek ogólnie ładniejszy...
    Natomiast 85/1.8 jest świetne od 1.8. Wiem, że cena x4,5 ale warto.
    Moim zdaniem szkoda tracić ok.100zł na odsprzedaży po baaardzo krótkim czasie. Naprawdę do tej puchy nie ma co sobie głowy zawracać wydmuszką 50/1.8
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Uzależniony

Domyślnie

a ja odwrotnie, polecam!:-)
    u mnie to szkło dostało takiego kopa jak żadne inne na 5d mark II, ten test chyba to potwierdza:
    http://www.photozone.de/canon_eos_ff..._18_ff?start=1
    Heniek

Domyślnie

Hehe, dla mnie to glowna zaleta tej 50tki jest waga, a wlasciwie jej brak

na tescie wypada spoko

a znacie jakies sklepy? Swoja droga, wie ktos czy niejaki TommyJ to dalej dziala w branzy?

Domyślnie

Tamronik 28-75 f2.8, To na początek super alternatywa cena zacna i przypięty do 5DMII zamiata dobrze, ja jednakże podmieniłem go na Canona 24-105 L, jednakże Tami został w plecaku. Jest jeszcze flagowy Canon 24-70 f2.8 ale cena trochę płoszy, jak myślisz o fisheye to polecam ZSRR Zenitar 16 f2.8 manual. Cena 3 krotnie niższa od Canonowskiego, a niczym nie odbiega od niego.
    Co do rat no na pewno niezły pomysł tylko dziwne bo jak kupuje sprzęt na raty to dostaje od razu Fakturę na całość. Zapytaj ich w tym sklepie jaki dadzą ci dowód zakupu bo jak paragon to sobie do tygodnia pójdziesz i poprosisz o wystawienie FA i ciekawe co wtedy zrobią.
    Ostatnio edytowane przez mk307 ; 14-01-2010 o 02:43
    Canon FF i słoików kilka

Zablokowany

Domyślnie

Kup 50mm/1.4 -bo to podstawa-a później umów się z kimś z forum -na podpięcie innych szkieł.ludzie wyzbywają się 24-105 -jednak 4.o jest za ciemne jak robisz zdjęcia np w parkach itp.chcesz przechodzić droge strat jak inni-wymiana zoomów na stałki ?

Domyślnie

coraz bardziej sklaniam sie do zostawienia sobie tamrona jako takiego spacer zooma, wtedy kupic stalke 85/1.8 + 50/1.8 + moze tokine 12-24 hmm

Domyślnie

heh moj genialny plan wlasnie runal... tokina 12-24 tylko pod apsc cos w zamian? jest sigma ale za 3k...

EDIT: ejjj taki zestaw! 17-40/4L + 85/1.8 ! czad ! cenowo wychodzi dokladnie tak jak 5d + 24 - 105! yeahh!
    Ostatnio edytowane przez SpydeRR ; 14-01-2010 o 13:32

Początki nałogu
    Miasto
    warszafka

Domyślnie

na krótkim końcu rzeczywiście fajnie choć ciemno (sam tak przez ostatni rok miałem).
    Potem długo ,....,długo nic i szkło pod portret, i potem już nic bliżej.
    Będzie Cię to mocno ograczniczać. Ja właściwie całe wakacje zrobiłem 17-40 + 70-200. Stałki były na nocne wypady.

Domyślnie

no nie do konca - zostanie mi stary dobry tamron 28-75

kurde ale to sie robi cala szklarnia, akurat bedzie mi sie to chcialo nosic na spacer

shit, zaraz sie wq i zamowie olympusa ep-1

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów