Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Wątek: Sprzęt do makro - S5 ? SX20 ?

Mieszany widok

Nurek_bagieNNy
    Guest

Domyślnie Sprzęt do makro - S5 ? SX20 ?

Witam, jako że pozbyłem się dotychczasowego aparatu (PowerShot A610) to zmuszony jestem rozejrzeć się za nowym sprzętem, będzie on służyć głównie do robienia zdjęć z bliska (robactwo), jednak moja wiedza o sprzęcie jest zbyt mała by samemu wybrać coś do moich wymagań, mam nadzieję że trochę mi pomożecie a więc podam trochę wymagań:
    - aparat musi mieć dość sporą bryłę by pewnie leżał w dłoni, A610 był trochę za mały
    - będę robić głównie makro także przydała by się funkcja zdalnego wyzwolenia (z komputera), na 2,5" ekranach niewiele widać i chciałbym podłączyć go do kompa by tam mieć aktualny podgląd (chociaż za ten bajer pewnie trzeba słono zapłacić)
    - nagrywanie filmów i superzoom nie jest priorytetem dlatego przepłacałbym kupując SX20
    - czasem chciałbym cyknąć jakieś zdjęcie w plenerze
    Na alledrogo wpadł mi w oko S5 i SX20 z tym że wg mnie SX20 ma zbyt dużo zbędnych dla mnie bajerów... pomożecie ?

Domyślnie

S5 nie uchodzi na najbardziej udany model, jest nawet gorszy od S3
    Canonier - w trakcie przesiadki z s3is na ...

Coś już napisał Awatar RedWine
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

nie wiem ile kasy chcesz przeznaczyć ale SX10, SX20 maja extra tryb makro i super makro , te fotki jak na kompakta są całkiem przyzwoite ,

RedWine and D'SLR
    CxD + kilka szkiełek i klamot ...

Uprawnienia umieszczania postów