2 EOSy (jeden na film), pare dalmierzy, troche szkla...
Blog: http://blazejstrazak.blogspot.com/ | Artscape
ja wtedy chcialem sprawdzic jak ilford pasuje do bialej suknii jak to jest miec pelna klatke
![]()
hmm.. aż taka nuda?
Witam - obawiam się, że dobrze trafiłeś z tym komentarzem
Zdjęcia są po prostu zwyczajne
Zbytnio widać Twoją obecność celującego w nich aparatem na ich twarzach
3 i 4 zimno i ciemnawo (chociaż na 3 widać chyba sztuczne źródło światła - negatywnie)
o wiele fajniej by wyglądały zrobione szerszym kątem
6,7 jak dla mnie za żółto i para nie bardzo wie co ma ze sobą zrobić
Generalnie w fotkach nie ma naturalności i życia
To tak moim skromnym amatorskim zdaniembo ja lubię jak ktoś ma stajla
Pozdrawiam DD
dzieki![]()
Poprawiaj sobie ręcznie balans i koryguj ekspozycję podczas wywoływania rawów, bo AWB ustawiony w aparacie często się myli.
1,2 ok
3, 4, za ciemno i zimno
6, 7 za ciepło i na 6 każdy patrzy gdzie chce.
Hey
1 i 2 nice
3 i 4 młoda ma jakąś jasną "plamę" na twarzy na wyskości nosa, troszkę zimne
5 - lampa?
6 i 7 - za ciepłe ale "7" ładna poza, brakuje choć odrobiny prawej reki młodego ale ok![]()
5DMK3 z grypą, 5DMK2 też chory, 6D, 40D,1200D, 350D, C85 f1.8, C24-70 f2.8L, C70-200 f4 L IS, S 35 1.4 A, T 15-30 2.8, S 18-125 f3.5/5.6, C430EX, YN-600EX-RT...i kit
dzieki za odpowiedzi
co do 3 i 4 - tez uwazam po czasie ze za ciemno i za zimno. trzeba poprawic. ale tej jasnej plamy to nie widze, chociaz szukamchyba ze chodzi o jasniejszy nos na hmm.. grzbiecie (?) niż po bokach?
5- lampa, lampa - niestety bez dyfuzora czy parasolki bo nie mialem, a jak widać po niebie było już ciemno. jednak szczerze lubie to zdjecie, bo cos tam sie dzieje
6,7 - widze ze wszystkim za cieplo, wiec tak musi być, chociaz szczerze to wlasnie takie bardzo cieple te zdjecia mialy byc. widocznie ogladającym się to nie podoba. Wg mnie te zdjecia gdyby nie mialy tak cieplej temperatury byłyby zwykłe. Odbite światło od złotej blendy tak ociepliło
W 7 rzeczywiscie brakuje reki, dodalbym ze młoda juz nie wytrzymala pozowania i się zaśmiała, co widać i mi przeszkadza
Dzieki za komentarzeMuszę rozważyć to 'za cieplo'.