jak to u was wyglada, co nei tak na 6 i 10? mi sie kolory wydaja dobre na nich..
jak to u was wyglada, co nei tak na 6 i 10? mi sie kolory wydaja dobre na nich..
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
ważny jest jeszcze program kursu. a w zasadzie kursy na które trafiałem robią prowadzący, których zdjecia są dobre. powiem Ci szczerze, że to co widze w Twojej galerii jest dobrą reklamą pewnego kursu..
ale widać też, że eksperymentujesz i sporo w tym też już Twojej ręki. dużo obróbki było u K?
edit: tombas, jakbyś znalazł chwilę, mógłbyś na szybko poprawić kolorki i podesłać foto w Twoim wykonaniu? ciekaw jestem czy kwestia starego lcd, czy obróbki, czy jedno i drugie.
nie powiem, lekko różowo miało być, ale Ty mowisz ze jest przesada. teraz nie wiem czy to jakis blad w tym co widzimy, czy mojego założenia i przesadzonej obróbki![]()
Ostatnio edytowane przez Loome ; 11-01-2010 o 15:49
11.
Wystarczająco, można się było dowiedzieć wszystkiego co potrzebne.
edit: tombas, jakbyś znalazł chwilę, mógłbyś na szybko poprawić kolorki i Twoje zdjęcia mają pomarańczową dominantę i dziwnie to wygląda. Gdybyś sprubował się tego pozbyć efekt mógłby być naturalniejszy, np. taki:
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
pank, masz skalibrowany monitor? jeśli tak, to ja musze coś ze swoim zrobić. Twoje zdjecie u mnie jest totalnie różowe, a brązowa szafa jest już czerwono-bordowa.
Jeśli masz problem z kolorami to pooglądaj tutki "Mistrza Janusza" nie pamiętam który ,ale jest na pewno mówiący o korekcji koloru.
http://canon-board.info/showthread.php?t=56319
thx, umknął mi ten watek![]()
Możesz mieć podbity kontrast, korekta robiona była na szybko i na jpgu, ale raczej chodziło mi bardziej nie o kolor skóry tylko generalnie o zróżnicowanie koloru, żeby były mniej monochromatyczne.