Dzięki, że się ustosunkowałeś do zdjęć. Z uwagami się ogólnie zgadzam, ale niektóre rzeczy były trudne do unikniecia. To jest taniec, szybki i tak:
w 1) miałem pół sekundy-sekunde na reakcję, naostrzenie i zrobienie ostrego zdjęcia. sala była bardzo ciemna, a jak kiedyś pisałem - halogeny kameruna w dziwny sposób spowalniały AF. oczywiscie ze zdjecie powinno byc nizej skadrowane, ale miałem za słaby refleks i za mało czasu
2) chciałem ująć światło po lewej, a jakbym dał do góry to miałbym czarny sufit
4. zgadzam się co do cięcia, ale to było 17mm, wiecej nie mialem, z tyłu byli ludzie za mna. mowisz o facecie z lewej czy z prawej, bo nie jestem pewien?
6. tez mi te kobiety przeszkadzaja, wlasnie sie zastanawiam jak inni to robią ze na sali nikt im sie nie wpierdziela w kadr. robią na FF, szerokimi szkłami i nikt im nie włazi w kadr.
kadrowanie o ile pameitam próbowałem, ale znaczaco pogarszalo jakość zdjęcia..
no i foto straciłoby powietrze, byłoby zbyt ciasne, co mi nie pasuje do tańca.
ogólnie sala była dość ciasna, duzo ludzi tanczylo i mialem spore problemy - co widać, zeby wyłapać jakąś parę tak, zeby nikt mi nie wszedl w kadr.
ciezko zeby nie bylo widac lampy przy szkle 17-85.. AF tamrona nie dawal rady, poza tym wtedy mialem jeszcze 28-75, 50 1.4 nie mialem i bylo ciemno. taki ślub po znajomosci
co do uwagi kompozycyjnej - wezmę pod uwagę
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
loome idzie spac, dobranoc gaduły![]()