Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 36 z 36

Wątek: wąska głebia w studio - jak

Domyślnie

Zarówno MM-architekci jak i ja piszemy o tym od początku, ale trudno jest poszukać na googlach lub spróbować samemu, o czym piszemy, więc wrzucam linka http://fototv.pl/wideo/poradniki/x-sync-1-8000.html Teraz chyba już jest sprawa jasna i nawet stormur przestanie pisać, że się nie da bez prześcieradła. Stormur tu nie chodzi o sprzęt, czy chińskie lampy, które nie wiem czemu mi wypomiałeś, ale o reformowalność nie wiem tego więc tego mie ma.
    A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Selena Zobacz posta
    Czas ma wpływ na "czarny pasek" - pojawia się przy czasach krótszych niż czas synchro (w 400D i 5D wynosi 1/200s)

Nesla myślę, że ten wątek :http://canon-board.info/showthread.p...%B3ysk+kurtyna
    da Ci odpowiedź na kilka pytań min. sposób na robienie zdjęć na krótszych czasach z lampami studyjnymi.
    Dzieki Selena, wszystko jasne, u mnie tez dziala.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Nesla a ty byles autorem tematu ? Wiec moja odpowiedz nie byla do ciebie.
    no comment...

Coś już napisał Awatar stormur

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szuler Zobacz posta
    Zarówno MM-architekci jak i ja piszemy o tym od początku, ale trudno jest poszukać na googlach lub spróbować samemu, o czym piszemy, więc wrzucam linka http://fototv.pl/wideo/poradniki/x-sync-1-8000.html Teraz chyba już jest sprawa jasna i nawet stormur przestanie pisać, że się nie da bez prześcieradła. Stormur tu nie chodzi o sprzęt, czy chińskie lampy, które nie wiem czemu mi wypomiałeś, ale o reformowalność nie wiem tego więc tego mie ma.
    stormur nie przestanie pisac.

przestanie na ten temat . po co mi to ? ja wiem, wiekszosc wie, a wy wiecie lepiej. inaczej. dla mnie ok .

Odnosnie przescieradel : to czeste o nich wspominanie, to jakies kompleksy z dziecinstwa. problemy z przescieradlem miales ? Przyczep sie twierdzenia : czas migawki ma marginalny wplyw na ekspozycje. Przyczep sie stosowania przez tuzow fotografii studyjnej filtrow szarych w celu korekcji ekspozycji.

Idz do studio , zrob zdjecia, wroc i napisz co zobaczyles. A jak masz kompleksy / zle wspomnienia , to lecz gdzie indziej.
    Canon Elinchrom

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nesla Zobacz posta
    Tak myslalam, ze to cos z migawka i synchronizacja ale czego konkretnie..
    Robie zdjecia na 5D, w trybie M, ISO100, 1/160 sek, f4,5 - wtedy jest w miare ok.
    Czyli jesli chce mniejsza f (np 1,8 zamiast 4,5) to mam zmniejszyc moc lamp i skrocic czas? Swiatlo zastane nie ma wplywu i nie chce fotografowac na statywie (mam) bo chodzi m.in. o zdjecia dzieci, ktore sa bardzo ruchliwe.
    5D ma jeszcze iso50 i już z f4,5 robi ci się f3,2 a przy 85mm i odległości 2,5m masz GO 16cm a to do portretów uważam za zadiowalające

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

kolego o co ci chodzi ?

padlo pytanie o mala glebia w studio , dostales odpowiedzi z zycia wziete i zle ci ?

zapewniam cie ze i ja i szuler w studio bylismy
    no comment...

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów