Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Wątek: Raw + L

Bywalec Awatar blazejs
    Miasto
    Czechowice-Dziedzice

Domyślnie

Ja mam Macintosha wiec nie pamietam jak sie wlancza w Windows rozszerzenia plikow (gdzies w Exploratorze chyba - nie Internet Explorer!). Jesli tego nie masz wlaczonego to pewnie widzisz po prostu 2 takie same miniatury i jedna z nich bedzie jpg a druga cr2. Ale najlepiej zainstaluj sobie soft Canona tak jak radzili inni.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Zainstalowanie z podanego linka i wgranie zdjęć od nowa nic nie dalo a z dołączonego oprogramowania mam tylko Set up your photography a reszta nie służy do edycji, instrukcje itp :/

ech to też nie służy do edycji

Uzależniony Awatar Max_im

Domyślnie

panel sterowania/opcje folderów/widok
    odznacz - ukryj rozszerzenia znanych typów plików

polecam EOS Utility dostarczone z aparatem

Dopiero zaczyna

Domyślnie

ah, załamałam się... komp widzi RAW`y bo jak tylko na nie miałam ustawione było OK, wgrałam to Utility bo jednak znalazłam, staram się z tym zapoznać....

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Ludzie.. czytajcie uwaznie. (leopold i kilku innych) . przeciez autor posta jest Kobietą co wynika z form uzywanych, a wy wszyscy odpisujecie jak byscie odpawiadali koledze. To tak OT
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Dziękuję wszystkim Canon utility wreszcie zauważył RAW`y, dziękuję baaaaaaaaaardzo:razz::razz::razz:

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JaBlam Zobacz posta
    ...przeciez autor posta jest Kobietą co wynika z form uzywanych, a wy wszyscy odpisujecie jak byscie odpawiadali koledze. To tak OT
    Zdjęcia robi się aparatem (sprzęt), głową (idea) i rękoma (manipulatory), więc na inne szczegóły, niewątpliwie niezwykle interesujące w innych okolicznościach, w dyskusjach o fotografii po prostu nie zwracamy uwagi
    Pozdrawia egalitarny Leopold

PS. A na poważnie, Szanowną Koleżankę serdecznie przepraszam za pomylenie z czymś tak niedoskonałym, jak mężczyzna

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JaBlam Zobacz posta
    przeciez autor posta jest Kobietą co wynika z form uzywanych, a wy wszyscy odpisujecie jak byscie odpawiadali koledze.
    a co za różnica: z tyłu to samo, z przodu pasuje
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Dopiero zaczyna Awatar GoRo3
    Miasto
    In the neverland

Domyślnie

To ja może wytłumacze koleżance łopatologicznie, bo sam miałem kiedyś taki problem:
    Nasz kochany sytem windows, z jakiś sobie tylko znanych przyczyn przy współpracy z aparatami, po bezpośrednim wejściu na kartę przez sprzęt foto nie widzi rawów tylko miniaturki które są w nim zaszyte. Ja w linuksie (ubuntu 9.10) nie mam tego problemu i podejżewam że ma to związek z ty iż aparat sam odczytuje te miniaturki jak robimy podgląd na wyświetlaczu, przez co może ukochane okienka źle odbierają informację o pliku. Najprostrzym i najtańszym rozwiązaniem jakie mi do głowy przychodzi jest poprostu zakup czytnika o jakim koledzy już wcześniej pisali. wystarczy 20zł podłanczamy czytnik w niego kartę i bez problemu zgrywamy na twardziela RAWY.

Pozdrawiam serdecznie!
    R.I.P. Canon EOS400D + Sigma 24-60 f:2,8 EX DG + ef 50mm f1:1,8 MKII + Tamron 55-200mm f1:4-5.6 Di II MACRO+ Grip JENIS C400DP + plecak Lowepro R.I.P

Awatar mbulka
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GoRo3 Zobacz posta
    To ja może wytłumacze koleżance łopatologicznie, bo sam miałem kiedyś taki problem:
    Nasz kochany sytem windows, z jakiś sobie tylko znanych przyczyn przy współpracy z aparatami, po bezpośrednim wejściu na kartę przez sprzęt foto nie widzi rawów tylko miniaturki które są w nim zaszyte. Ja w linuksie (ubuntu 9.10) nie mam tego problemu i podejżewam że ma to związek z ty iż aparat sam odczytuje te miniaturki jak robimy podgląd na wyświetlaczu, przez co może ukochane okienka źle odbierają informację o pliku. Najprostrzym i najtańszym rozwiązaniem jakie mi do głowy przychodzi jest poprostu zakup czytnika o jakim koledzy już wcześniej pisali. wystarczy 20zł podłanczamy czytnik w niego kartę i bez problemu zgrywamy na twardziela RAWY.

Pozdrawiam serdecznie!
    Lepiej już nic nie tłumacz, bo przez Twoją ortografię to trudno mi dojść do siebie, po tym co przeczytałem.
    A swoją drogą powinny być jakieś kary od admina za takie byki ortograficzne, to jest publiczne forum i myślę że ludzie którzy tu zabierają głos mogą sprawdzić pisownie zanim coś napiszą.
    To nie jest śmietnik.
    mb

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów