Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 61

Wątek: Wywoływanie RAW a jakość zdjęć

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Muszyna

Domyślnie

jak robisz w Adobe to sorry... w innym wypadku też rozumiem ale trochę bardziej mnie to śmieszy. Przecież soft trial jest do ściągnięcia ze strony Adobe i jest do testowania. może i stać mnie na sprzęt różnej maści ale nie na 4 kawałki przeznaczone na program który mogę testować całe życie... (czyt. mam nadzieję że kiedyś będę miał org. photoshopa przynajmniej z firmy). narazie mam oryginał windowsa (co się w moim wieku żadko zdarza jeśli samemu się składa swojego kompa, oryginał Corela 8, używam Open Office itd. więc nie mam żadnych do siebie pretensji. pozatym dobrze wiem ile czasu zabiera stworzenie naprawdę dobrego oprogramowania i też by mnie denerwowało (delikatne stwierdzenie) gdyby jakieś leszcze sobie bezkarnie korzystały ze wszystkiego co jest robione.
    | yyy...zdjęcia poszedłem robić... |

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Il fuoco
    jak robisz w Adobe to sorry... w innym wypadku też rozumiem ale trochę bardziej mnie to śmieszy. Przecież soft trial jest do ściągnięcia ze strony Adobe i jest do testowania. może i stać mnie na sprzęt różnej maści ale nie na 4 kawałki przeznaczone na program który mogę testować całe życie...
    bez przesady. wersje trial wolno Ci zainstalowac pod warunkiem zaakceptowania warunkow licencji.

a ze jest mozliwe korzystanie z niej wielokrotnie... mozliwe jest tez wejscie do czyjegos domu jesli drzwi sa nie zamkniete i wyniesienie znalezionych rzeczy, bo byly niechronione. ale tak potocznie, to na to mowi sie zlodziejstwo. mimo, ze jest mozliwe.
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Muszyna

Domyślnie

ale ja nie crackuje tej wersji tak jak to robią niektórzy ludzie - to uważam za total wiesniactwo, tylko grzecznie instaluje Trial. dla mnie jest to różnica.
    a propos ciekawy jestem ile osób na forum używa oryginała PS ile ma scrackowanego a ile wogóle nie. i mam jedno pytanie, nie przeczytałem licencji do PS'a i powiedzcie mi jeśli jest tam napisane że niewolno mi zainstalować spowrotem triala po 30 dniach.

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

To przeczytaj licencję

A ja mam w pełni legalny soft do obróbki
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    To przeczytaj licencję
    A ja mam w pełni legalny soft do obróbki
    tez mam Gimpa... miedzy innymi :-)
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Muszyna

Domyślnie

nie no. gimpa ja też mam. ale trochę mi działa na nerwy, sam nie wiem czemu.

Bywalec Awatar Pietro
    Miasto
    Tarnow/Krakow

Domyślnie

No, a ja mam Skode Fabie a nie Merca i tez mnie troche denerwuje.
    Niestety, przyjemnosci sa drogie i jak chcesz miec tzw. "komfort psychiczny" to musisz bulic.
    Idzie Panie nowe....

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Hmm, przy całej niechęci jaką mam do crackowania itp., czy wielokrotne instalowanie "triala", przeplatane chociażby reinstalacją systemu, jest na pewno niezgodne z licencją (może jakiś cytacik)? Nie wiem, nie używam Windows, tak tylko pytam ;-)

Pełne uzależnienie Awatar Pszczola
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Licencje triali zezwalaja na uzywanie programu przez okreslony czas, np. 30 dni. i tyle. W zadnym wypadku zas 'iles tam razy' x 30 dni.
    EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pszczola
    Licencje triali zezwalaja na uzywanie programu przez okreslony czas, np. 30 dni. i tyle. W zadnym wypadku zas 'iles tam razy' x 30 dni.
    podobnie jak muflon jestem ciekaw, czy explicite jest tam zakazane wielokrotne testowanie? Jeśli nie, to po prostu zakładają, że ludzie nie wiedzą co to sa wpisy w rejestrze. A wtedy, to byłaby ich ignorancja..
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów