Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 24 z 24

Wątek: Czy warto

Mieszany widok

Dopiero zaczyna

Domyślnie

dzięki wszystkim za wypowiedzi , myślę że kupię te sztuki , na marginesie mam do wyboru dwa heliosy , jeden 44m-6 drugi 44m-7 oba w super stanie i oba mają MC.
    Zastanawiam się jeszcze nad jednym ,porównanie tele TAMRON 80-210 1:4,5-5,6 do tego jupitera i także chodzi o jakość zdjęć a nie o ogniskową.
    Ostatnio edytowane przez tom1200 ; 10-01-2010 o 23:55
    POZDRAWIAM

Bywalec Awatar ds74
    Miasto
    Suchedniów

Domyślnie

Heliosa bierz nowszego 44M7 podobno ma zwiększoną rozdzielczość. A jupitera nic nie podrobi (jedynie z Sonarem jest lepiej) - ma prawie idealnie okrągły otwór przysłony i pięknie rozmywa tło.

Początki nałogu

Domyślnie

To ja jeszcze takie zdjątko z heliosa wrzuce...

pełna dziura, podciagniety lekko kontrast.

Mam jeszcze kilka szkielek M42 - fajne do zabawy, pod swiatlo wprawdzie troche traca rezon no i niekiedy ciezko bardzo dokladnie wyostrzyc, ale jak za takie pieniadze... mam np. stalke 300mm/4.5 i po delikatnym przymknieciu bardzo daje rade jak za kase na nia przeznaczona.

Autorowi watku polecalbym jednak 50/1.8 od Canona - ze wzgledu na AF, ktory jaki by nie byl, to niekiedy lepiej go po prostu miec

Bywalec Awatar ds74
    Miasto
    Suchedniów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Matt_K-K Zobacz posta
    Autorowi watku polecalbym jednak 50/1.8 od Canona - ze wzgledu na AF, ktory jaki by nie byl, to niekiedy lepiej go po prostu miec
    Ale wtedy cały urok diabli wzięli, i zabawa już nie ta

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów