Można i w notatniku albo WinHEXie, ale po co sobie utrudniać? Do retuszu jest Photoshop, chyba że faktycznie masz jakiś ultrasposób ;P
Można i w notatniku albo WinHEXie, ale po co sobie utrudniać? Do retuszu jest Photoshop, chyba że faktycznie masz jakiś ultrasposób ;P
nie utrudniać a ułatwiać, zanim zdjęcie się do PSa załaduje, ja już jestem przy następnym
micles, 6 dni w tygodniu, a w siódmym śluba sesja, a rodzina lub dziewczyna??
No ok, ja to może spróbuję wyliczyć
zakładam 30 ślubów w sezonie (nie liczę innych sesji solo, komunii, i innych dziecięco-rodzinno- ciążowych ):
10 minut na zdjęcie w PSie i 300zdjęć ( ja oddaję więcej ) na ślub to daje łącznie 1500 godzin !!!! a po 8h dziennie (w co nie wierzę by ktoś dzień w dzień bez przerwy takie dniówki wydolił ) to daje nam 187 dni!!! Obrabiając po 3 dni w tygodniu (zakładam iż w poniedziałek selekcja, we wtorek sesja) środa-piątek, w sobotę ślub, w niedzielę (jak za komuny) odpoczynek (sorry wtedy wszyscy w pracy odpoczywali)wychodzi 62 tygodnie- rok tyle nie ma:sad: A gdzie zrobienie prezentacji, a gdzie wyklejenie albumu, a gdzie spotkania z parami, a gdzie jakikolwiek marketing, a gdzie w końcu czas na CB czy inne fora...?? Marcin, czego jeszcze nie dodałem??
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Shadow, lepiej dać 100 zrypanych w PSie? W nich braknie cioci, wujka, stryjka przyjaciółki i będzie niesmak. Zawołaj sobie 3-4k za 100zdjęć tylko ile będziesz miał zleceń?? No fakt wtedy, przy 2-3 ślubach masz czas na PS.
Ostatnio edytowane przez marekb ; 02-03-2011 o 21:10 Powód: Automerged Doublepost