Pokaż wyniki od 1 do 10 z 332

Wątek: B2 Warsztaty Fotografii Ślubnej

Mieszany widok

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Można i w notatniku albo WinHEXie, ale po co sobie utrudniać? Do retuszu jest Photoshop, chyba że faktycznie masz jakiś ultrasposób ;P

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Można i w notatniku albo WinHEXie, ale po co sobie utrudniać? Do retuszu jest Photoshop, chyba że faktycznie masz jakiś ultrasposób ;P
    nie utrudniać a ułatwiać, zanim zdjęcie się do PSa załaduje, ja już jestem przy następnym

micles, 6 dni w tygodniu, a w siódmym ślub a sesja, a rodzina lub dziewczyna??
    No ok, ja to może spróbuję wyliczyć
    zakładam 30 ślubów w sezonie (nie liczę innych sesji solo, komunii, i innych dziecięco-rodzinno- ciążowych ):
    10 minut na zdjęcie w PSie i 300zdjęć ( ja oddaję więcej ) na ślub to daje łącznie 1500 godzin !!!! a po 8h dziennie (w co nie wierzę by ktoś dzień w dzień bez przerwy takie dniówki wydolił ) to daje nam 187 dni!!! Obrabiając po 3 dni w tygodniu (zakładam iż w poniedziałek selekcja, we wtorek sesja) środa-piątek, w sobotę ślub, w niedzielę (jak za komuny) odpoczynek (sorry wtedy wszyscy w pracy odpoczywali )wychodzi 62 tygodnie- rok tyle nie ma:sad: A gdzie zrobienie prezentacji, a gdzie wyklejenie albumu, a gdzie spotkania z parami, a gdzie jakikolwiek marketing, a gdzie w końcu czas na CB czy inne fora...?? Marcin, czego jeszcze nie dodałem??
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Shadow Zobacz posta
    Też tak można, a nawet trzeba jak ktoś musi ileśtamset zdjęć klientom na czas przygotować.
    Shadow, lepiej dać 100 zrypanych w PSie? W nich braknie cioci, wujka, stryjka przyjaciółki i będzie niesmak. Zawołaj sobie 3-4k za 100zdjęć tylko ile będziesz miał zleceń?? No fakt wtedy, przy 2-3 ślubach masz czas na PS.
    Ostatnio edytowane przez marekb ; 02-03-2011 o 21:10 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    Shadow, lepiej dać 100 zrypanych w PSie? W nich braknie cioci, wujka, stryjka przyjaciółki i będzie niesmak. Zawołaj sobie 3-4k za 100zdjęć tylko ile będziesz miał zleceń?? No fakt wtedy, przy 2-3 ślubach masz czas na PS.
    Nie wiem czy Ty sam robisz te śluby czy z kimś, ale jeśli masz ich tyle i liczysz na więcej a oddajesz klientowi 300-400 zdjęć to wkrótce chyba będzisz musiał zatrudnić człowieka tylko do samej obróbki

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    10 minut na zdjęcie w PSie i 300zdjęć ( ja oddaję więcej ) na ślub to daje łącznie 1500 godzin !!!!
    Wychodzi 50 godzin, a nie 1500.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez velviana Zobacz posta
    Wychodzi 50 godzin, a nie 1500.
    marekb założył, że będzie 30 ślubów w ciągu roku, co daje 1500 godzin
    5d+5d mark II+ S35A+C 85 f/1.8 + C 20-35 f/3.5-4.5, C 70-210 3.5-4.5 580 ex II, YN 565 EX (czasem 17-40 L i 50 f/1.4), arsat 80/2.8 tilt

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trzeszcz6 Zobacz posta
    marekb założył, że będzie 30 ślubów w ciągu roku, co daje 1500 godzin
    No tak.
    Podał to wszystko skrótowo, za szybko nauczył się liczyć na tych ciastkach :wink:

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów