Strona 18 z 34 PierwszyPierwszy ... 8161718192028 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 332

Wątek: B2 Warsztaty Fotografii Ślubnej

Pełne uzależnienie Awatar Mad_Mac
    Miasto
    UK

Domyślnie

Ja tez nie lubie nic instalowac ale pank na boga to nie jakis warez tylko wtyczka producenta dobrego zjanego programu. Mysle ze po instalacji nie zaczna ci sie otwierac okienka oferujace powiekszenie penisa!

5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
    Google: Precious-moment photography UK

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Mi pod Operą nie działa, a Firefoxa/IE specjalnie odpalać nie będę

Opera : Wersja 10.53, Kompilacja 3374

Win7 x64, działająca Java, Flash i inne takie.

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mad_Mac Zobacz posta
    Ja tez nie lubie nic instalowac ale pank na boga to nie jakis warez tylko wtyczka producenta dobrego zjanego programu. Mysle ze po instalacji nie zaczna ci sie otwierac okienka oferujace powiekszenie penisa!
    Jasne że nie, ale jestem leniem i nie lubię wykonywać zbędnych rzeczy, zwłaszcza jak mi to ktoś próbuje narzucić. A jeszcze bardziej nie lubię oglądać zdjęć w formie prezentacji, wolę sam zdecydować któremu ile czasu poświęcę.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Popieram. Od zawsze jestem wrogiem flashowych galerii z 2sec przejściami i nie ładowaniem wszystkich zdjęć na raz.

(heh, znowu się wywiązała dyskusja nie o warsztatach i nie o zdjęciach...)

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    Jasne że nie, ale jestem leniem i nie lubię wykonywać zbędnych rzeczy, zwłaszcza jak mi to ktoś próbuje narzucić. A jeszcze bardziej nie lubię oglądać zdjęć w formie prezentacji, wolę sam zdecydować któremu ile czasu poświęcę.
    nie chcesz nie oglądaj, lecz gydby ktoś inny chciał to dla niezorientowanych jest opcja stop i można się napatrzeć do woli. Pank, jeśli już od początku zaczynasz wywoływać problemy to domyślam się twych komentarzy..

Miasto
    wawa

Domyślnie

Hehe, plugin ma rozszerzenie .exe, tylko dla pecetowców. Nawet jak bym chciał i tak nie obejrzę. To co, może jednak wkleicie kilka tutaj zamiast się wygłupiać?

Marekb dziwię Ci się że tak próbujesz utrudniać, jeżeli te zdjęcia są dobre to będą reklamować Wasze warsztaty, ograniczanie do nich dostępu to strzelanie sobie w stopę.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Awatar GregXD
    Miasto
    Tarnów

Domyślnie

dobrze "Panowie" specjalnie wrzuce cos dla leni itp. ale to jutro..

a dla bardziej zainteresowanych polecam prezentacje.
    Dziekuje za uwage ;]
    BoDy + szkła + lampy ;]

Miasto
    wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    nie chcesz nie oglądaj, lecz gydby ktoś inny chciał to dla niezorientowanych jest opcja stop i można się napatrzeć do woli.
    A jest opcja fast forward?

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    Pank, jeśli już od początku zaczynasz wywoływać problemy to domyślam się twych komentarzy..
    Zdjęcia w formie prezentacji zawsze były dla mnie problemem, po prostu ich oglądanie to dla mnie dyskomfort. Normalnie, jak ktoś wstawia filmiki ze zdjęciami to olewam, nie oglądam i nie pyskuję, byłem ciekaw zdjęć z Waszych warsztatów dla tego piszę.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez GregXD Zobacz posta
    dobrze "Panowie" specjalnie wrzuce cos dla leni itp. ale to jutro..

a dla bardziej zainteresowanych polecam prezentacje.
    Dziekuje za uwage ;]
    Jak bardziej zainteresowani mają maki to sobie możesz polecać. Co za pomysł, pokazywać zdjęcia w czymś co nie wszyscy mogą obejrzeć?
    Ostatnio edytowane przez pank ; 07-05-2010 o 21:55 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    Marekb dziwię Ci się że tak próbujesz utrudniać, jeżeli te zdjęcia są dobre to będą reklamować Wasze warsztaty, ograniczanie do nich dostępu to strzelanie sobie w stopę.
    Jasne już jestem trupem:wink:
    tak poważnie to zdjęcia piierwszej osoby z drugiej edycji, która zdjęcia pokazała i tyle... żadne hallo po prostu zdjęcia. Skoro jednak gość pokazał je w formie prezentacji (której elementy również rozwijaliśmy w trakcie szkolenia) to sądzę by tak zostało.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Kompilacja 1:

03. Za dużo podłogi
    06. Syfy na twarzy - ja bym wymazał, albo zrobił fotę później, pod koniec makijażu.
    09. Twarz zakładającej zasłaniona przez rękę PM.
    12. Syfy na ramieniu.
    14. Niefajna perspektywa i kadr, brak ostrości na PM. Próbowałbym z podłogi i trochę dalej.
    15 i 16 - kolor wpleciony w serię zdjęć w bw - nie pasuje mi.
    18. Coś wystaje z głowy.
    21. Polik do poprawy.
    22. Reklamówka pod ścianą.
    23. PM niefajna poza.
    24 - 27. W rzeczywistości nie jest tak łatwo - zamiast jednej osoby są 4 + kamerzysta do tego i wszyscy lubią sobie zasłaniać.
    30. Żyrandol na samej górze kadru.
    33. Gałązka w PG rogu.
    35. PM zasłoniona przez gałązki na -1 planie - nieczytelnie.
    37, 38 - za mało kontrastu.
    39. światło na PM kuleje.
    40. kadr?
    42, 43. Fajowe.
    44. Próbowałbym trafić w moment kiedy pan młody jest w wykroku.
    46. PM twarz jak babcia.
    47. Pan młody przecięty ścianą (dobrze, że nie przez głowę)
    48. Winieta tylko w LG rogu?

Mam nadzieję, że w wyliczaniu nie zgubiłem żadnego zdjęcia po drodze, dzięki temu sposobowi prezentacji komentowanie zdjęć jest strasznie uciążliwe - może to właśnie dlatego została zastosowana taka forma

Ogólnie ogląda się to przyjemnie, a co do aspektów technicznych to :
    Przez zoomy nie mogę się skupić na oglądaniu zdjęć, przejścia też irytują.
    Zoomy ciągle idą w środek zdjęcia. Mogłyby wędrować w kierunku jakiegoś ważnego obiektu.
    Mogłyby być też panningi fot, a nie tylko zoomy.

Wyżej wymienione opinie piszę jako ktoś z aparatem (żeby się za chwilę nikt nie doczepił, że nazywam się fotografem, bo jest na forum kilku takich...), a nie jako para młoda. Oni pewnie będą zachwyceni. Nie ukrywam również, że jak będę robił w ślubach, to też będę korzystał z tej formy prezentacji, ale na DVD. Jeżeli takie coś pojawi się na stronie internetowej, to na pewno równolegle będę dawał również zwykłą galerię bez wodotrysków.

That's all folks.

Strona 18 z 34 PierwszyPierwszy ... 8161718192028 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów