Cytat Zamieszczone przez UrGuR Zobacz posta
Ostatnio na forum przeczytałem kilka opinii, że tandem 5D + 135/2L jest świetny do sportu. Nie ma co porównywać jakości obrazka, ale af w 5D i 350D chyba podobny, a 85 na cropie to odpowiednik 135, światło podobne.
to tylko teoria niestety.. miałem wszystkie wymienione przez Ciebie konfiguracje i niestety oprócz podobnych zakresów to zestaw 5d+135L nie daje najmniejszych szans 350D+85/1.8 - bije na głowę zarówno w szybkości i dokładności AF, jak i ostrości i co najważniejsze w kolorach i szeroko rozumianej tzw. plastyce obrazu..

Cytat Zamieszczone przez UrGuR Zobacz posta
Myśle, że na ciemniejsze hale może być to świetny zestaw do sportu. Ja planuje przed wakacjami do takich celów 85 1.8 ale w komplecie z 40D, a do sportu na zewnątrz 70-200 f/4 L.
to lepiej kup 70-200f4IS - o wiele lepsze szkło - droższe - owszem ale lekkie, ostre, szybkie, nowoczesne i ładnie rysujące - pod każdym względem lepsze od starszego brata.. no i ma IS..

a do założyciela wątku - 85/1.8 do 350D to świetny wybór - to była moja pierwsza "portretówka" z której byłem bardzo zadowolony - sprzedałem 3 tygodnie temu tylko dlatego że trafiła mi się za dobre pieniądze wersja 85/1.2 i trzeba było trochę kasy odzyskać..