70-200 Tylko 2.8 .. a jak nie to oba 85/50 F/1.8 i po sprawie. w sporcie czas migawki na pierwszym planie... a ze światłem w obiektywach typu F/4 czy F/4-5.6 to chyba lekko nie w tę stronę?
Pozdrawiam
Dzięki piękne wszystkim za rady. Będzie 85-tka. Przy okazji - jeśli ktoś chciałby go odsprzedać (niestety tylko na raty bo nie dysponuję taką gotówką) to chętnie kupię.
to tylko teoria niestety.. miałem wszystkie wymienione przez Ciebie konfiguracje i niestety oprócz podobnych zakresów to zestaw 5d+135L nie daje najmniejszych szans 350D+85/1.8 - bije na głowę zarówno w szybkości i dokładności AF, jak i ostrości i co najważniejsze w kolorach i szeroko rozumianej tzw. plastyce obrazu..
to lepiej kup 70-200f4IS - o wiele lepsze szkło - droższe - owszem ale lekkie, ostre, szybkie, nowoczesne i ładnie rysujące - pod każdym względem lepsze od starszego brata.. no i ma IS..
a do założyciela wątku - 85/1.8 do 350D to świetny wybór - to była moja pierwsza "portretówka" z której byłem bardzo zadowolony - sprzedałem 3 tygodnie temu tylko dlatego że trafiła mi się za dobre pieniądze wersja 85/1.2 i trzeba było trochę kasy odzyskać..
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|