ano... to se rozumim, pane Havranek :-) pivecko?Zamieszczone przez mirhon
![]()
No to jak z tym FTM? Ciekawi mnie jeszcze jedna rzecz, dlaczego to szkło (100-300) ma tak fatalne oceny na photodo, tylko 2.4, to już ponoć bardziej badziewny optycznie Canon EF 75-300/4-5,6 (II lub III) ma 3.1. Z tym MTF to chyba jakaś ściema...
Canon 20d + Tamron 28-75/2.8 + Canon 70-200/4L + Speedlite 550ex
Witam od dwoch dni jestem posidaczem Sigmy 70-300 DG APO i jestem zadowolony.Nie jest to usm czyli szybki i cichy silnik,ale idzie wytrzymac rekompensuje to cena .Mam jedna uwage testowalem 2 takie obiektywy i byla roznica jezeli chodzi o szybkosc .Kupilem sigme i mysle ze jak uzbieram na canona 70-200 4L to zbyt duzo nie strace na odsprzedazy.
jeżeli nie zależy ci na "makro" brałbym Canona, jakość wykonania i USM biją Sigmę na głowę, miałem Sigmę w ręku, tragedia, plastikowa zabawka a nie tele, jakby zaraz miała się rozpaść, to już 75-300 jest lepszy...Zamieszczone przez mirhon
20Dset
maj łeb...
a ktora Sigme miales w rece? bo tych 70-300 to oni w dorobku chyba z 6 podobnych modeli. przy czym akurat ten najnowszy APO DG jest bardzo solidnie wykonany. przynajmniej moj egzemplarz. bez porownania lepiej niz wspomniany 75-300 Canona (przynajmniej nie-USM)Zamieszczone przez Tytus
Zgadzam sie z akustykiem... DG ma imo wykonanie jak EX-y... czyli taki meszek fajny![]()
Sprzęt: Canon + wymienne obiektywy + zewnętrzna lampa błyskowa
mam taką Sigmę, to jeszcze o niczym nie świadczy, chodzi o to jak sie obiektyw "rozkłada" przy zoomowaniu itp.Zamieszczone przez Błajo
dla mnie ta Sigma jest jakaś taka delikatna...
20Dset
maj łeb...
Zamieszczone przez Tytus
Chwila, chwila ... czy przypadkiem to nie szkło jest najważniejszym elementem tego ustrojstwa.
Pomyśl zanim pomyślisz![]()
zawsze mozna okleic jakims pluszem...Zamieszczone przez Błajo
![]()