Jakoś mnie naszło na stałkę. Pytanie, jak wypadają te 2 wersje w stosunku do siebie? Wiem, że MKI ma solidniejszą obudowę i podziałkę do MF. Biorę pod uwagę nawet używaną MKII.
Jakoś mnie naszło na stałkę. Pytanie, jak wypadają te 2 wersje w stosunku do siebie? Wiem, że MKI ma solidniejszą obudowę i podziałkę do MF. Biorę pod uwagę nawet używaną MKII.
www.plfoto.com/83612/autor.html - Moja prymitywna twórczość...
Nie jestem pewnien, czy wrsja I jest warta 2x tyle co II, ja bym kupił używaną mkII i zobaczył czy stałki wogóle ( i ta ogniskowa też) mi pasują (skoro to ma być pierwsza)
Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
(R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)
Taki mam plan, ale znalazłem na allegro coś takiego: http://www.allegro.pl/show_item.php?...2+wys%C5%82any.
cena jest jak najbardziej ok, więc jeśli jest w dobrym stanie, to bym brał, jeśli jest rzeczywiście lepszy [nie wiem jak wypada AF w MKI]
Ale to jest obiektyw z mocowaniem FD a nie EF...
z linku to canon FD z MANUALNYM FOKUSEM!
jestes pewnien co chcesz kupić![]()
Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
(R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)
Zauważ że:
Po 1 to jest obiektyw z mocowaniem FD a więc do cyfry bez przejściówki (która kosztuje ponad 100) go nie podłączysz
Po 2 jest to obiektyw manualny, AF zawsze jaki by nie był się przyda
Poszukaj używki MKII - można dostać w granicach 250-300 zł
MKI raczej się nie opłaca przy aktualnych cenach bo za niewiele więcej można używkę 50 1.4 znaleść
Ehh, oknie zwróciłem uwagi
Wybaczcie. W takim razie poluję na MKII 1.8.
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj