Czesć Wam.
Czy wie ktoś może czy a jeśli to ile było wersji obiektywu sigma 24/1,8 EX?
Zdrówka w Nowym Roku.
Marcin
Czesć Wam.
Czy wie ktoś może czy a jeśli to ile było wersji obiektywu sigma 24/1,8 EX?
Zdrówka w Nowym Roku.
Marcin
Oko plus aparat - dobrana para.
sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....
Dwie, starsza i nowszaTa nowa ma pokrętła takie same jak wszystkie nowe Sigmy oraz brak pokrętła przysłony, po tym można ją rozpoznać. Oczywiście bebechy też ma poprawiane, szkła i coś tam jeszcze.
FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
APSC + 18-55is | 70-300vc
kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8
Moim zdaniem była tylko jedna wersja. Pierścień przysłon miała (i ma nadal) na pewno wersja pod Nikona i pewnie pod Pentaxa.
"Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston
24 2.8 były dwie wersje - manualna (z wbudowanymi filtrami) i AF. Obu używałem i sobie chwaliłem swego czasu. Niestety wersja AF nie działa z cyfrowymi EOS'ami.
"Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston
A może ktoś ma jakies fajne sample na f 1,8 i 2,0 ??
Ja miałem, ale nie wiem, czy jeszcze leżą na Rapidshare, były w wątku o Sigmach:
EDIT:
http://rapidshare.com/files/31266299...24_18.zip.html
ale nie mam mozliwości sprawdzic z roboty czy działa
U mnie nie działa... może na mail? marcinluka(at)wp.pl