Pokaż wyniki od 11 do 20 z 60

Wątek: 50d - sRAW RAW - czumy i zakres tonalny

Widok wątkowy

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez slavek_g Zobacz posta
    A mogę te przykładówki zamieścić już jutro?? Bo przed momentem wróciłem z pracy i zdechły jestem strasznie.
    Chcecie wywołane, czy wrzucić oryginaly gdzieś na jakiś serwer i linki tylko dać?
    Specjalnie bym je jutro gdzieś trzasnął w wolnej chwili.
    Jutro będzie super. Przepraszam, mam nadzieję, że nie jestem namolna /ZBYT/ ja bym chciała oryginalne sRAWy.

I jeszcze jedno, czy na pewno sRAW to tylko RAW po resizie? Na moją małą główkę to resize pozostawia określony procent szumów na zdjęciu. Jeżeli zatem dla 15mpx będzie 2% szumów, to dla 7mpx też powinno być tyle. Ten szum będzie mniej widoczny, będzie inny, ale będzie w takim samym procencie składnikiem zdjęcia. Czy naprawdę sRAW z puszki a resize pełnego RAWA dadzą takie same efekty? Włącznie z zakresem tonalnym?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    O, jeszcze jedno: sRAW z 50d, przeskalowany do 7mpx RAW z 50d, przeskalowany do 7mpx RAW z 40d - który będzie teoretycznie najlepiej wyglądał? Szumy, zakres tonalny. Bo jeśli nowa technologia matrycy 50d ma coś dawać to różnica na korzyść sRAWA MUSI być. Tak mi się przynajmniej wydaje... ehhh, zmęczona jestem.
    Ostatnio edytowane przez AniaCzajka ; 06-01-2010 o 22:57 Powód: Automerged Doublepost
    zostało 5D z 550EX i apetyt na zycie

Uprawnienia umieszczania postów