Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 36

Wątek: Macałem... ale nie 5D

Początki nałogu Awatar Krakers
    Miasto
    Bartoszyce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maro25
    W takim razie to też wolałbym 5D niż D7D (cene pominiemy) ale co do matryc to ta minolta D7D ma całkiem przyzwoitą matrycę.
    Jak narazie to niema wyboru w przywoitej cenie z FF jest tylko Canon
    1 Ds mark III 17-40L . 24-70L, 70-200 IS 2,8 , 85f1,2 II 580EXII

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Muszyna

Domyślnie

na mój prosty, młody umysł 1dsmk2 nie powinien mieć bugów które by przeszkadzały do tego stopnia żeby trzeba było czekać parę miechów na updaty. wg mojego rozumku jest to już ta klasa sprzętu przy której Canon byłby idiotą gdyby coś spieprzył. są profi którzy czekają aż się pojawi taki sprzęt i pierwsze co robią to biegną by to kupić a przy cenie jaką on ma muszą oczekiwać najwyższej jakości i dopracowania na poziomie sprzętów od NASA. (no może z tą NASA ciut przegiąłem )
    | yyy...zdjęcia poszedłem robić... |

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Il fuoco
    na mój prosty, młody umysł 1dsmk2 nie powinien mieć bugów które by przeszkadzały do tego stopnia żeby trzeba było czekać parę miechów na updaty.
    Il Fuoco, ale czy ty wiesz czym się różni 1DMk2N od 1DMk2 ? Tylko softem w zakresie ustawień jpg. To jest ten sam aparat po liftingu.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Il fuoco
    ... no może z tą NASA ciut przegiąłem )
    Nooooooo, bo im przy starcie odlatują jakieś części

Oby autor tego wątku nie natknął się na takie urządzenie

Pełne uzależnienie Awatar Mac
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

Muflon podziwię Ciebie za pełną szczerość. Serio dobry sprzęt daje pewną przyjemność focenia. Oczywiście można coś zrobić tańszym sprzętem ale dlaczego nie użyć czegoś lepszego, co kosztuje sporo.

Cytat Zamieszczone przez muflon
    A ja jestem onanista sprzętowy bez talentu i mam kaprys wywalić 6kCHF na nową drogą zabawkę, żeby się dowartościować, bo tak beznadziejne zdjęcia robię. Zadowolony?
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
    Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

I tak sobie pobawiłem się wszystkim po kolei.... coś Wam powiem: Minolciarze mają rację. Trzymając wszystko inne ma się uczcucie, że się trzyma "aparat cyfrowy". Mając D7D w ręku ma się w ręku aparat fotograficzny. Walić telewizor, stabilizację, co tam jeszcze. Ale rozmieszczenie wszystkich kontrolek na body, "feeling" w ręku, wszystko to jest po prostu... marzenie...
    Ja to juz pisalem dawno temu - gdy trzymalem w reku jedna z pierwszych D7D w Polsce - jeszcze nie w sprzedazy ale juz na pokazach Minolty (ot takie mini stoisko w ProfiLabie w Warszawie) byla.
    Bardzo intuicyjna, mimo na pierwszy rzut oka wielu pokretel - wszystko mozna latwo, szybko, intuicyjnie opanowac.

Pytanie: czy myślicie, że nowego mk2 można brać "w ciemno", bez zwyczajowego czekania 2-3 miesiące na wykrycie ewentualnych bugów przez innych "beta-testerów"?
    Tylko jesli upierasz sie przy cropie 1.3x i bardzo ci sie spieszy wydac forse.
    Ja jak uslyszalem co ma miec nastepca (FF, 12mpix, ok 9fps, EYE-CONTROL, pelne uszczelnienie, AF z 1ki) to sobie spokojnie poczekam... bo eye-control z 45 polami AF to to czego w 1DMkII mi jedynie brakowalo. A ze fullframe? AF masz do F8 = TC 1.4x zakladasz i milej zabawy

Cytat Zamieszczone przez Kubaman
    Il Fuoco, ale czy ty wiesz czym się różni 1DMk2N od 1DMk2 ? Tylko softem w zakresie ustawień jpg.
    No bez przesady, nie upraszczajmy tego "tylko do jpg" :

"
    The primary changes are a new 2.5" wide viewing angle LCD monitor, improved buffering characteristics, new 'Picture Style' image parameters and the ability to write different formats simultaneously to SD and CF cards.
    "

sv
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chomsky
    Sven-co prawda to prawda, to dawne czasy były, samoloty mialy takie wiatraczki z przodu i Practika starczała. Dziś to nawet na śluby potrzebna jest koniecznie maszyna w stylu 1D Mk2. Te młode ludziska szybsze teraz. Pomyśleć, że Kievem niegdyś udawalo sie to połapać.
    Po pojawieniu sie 5d strasznie fajnie się zrobiło na forum. Nawet moi paskudni koledzy czytają wątki razem ze mną, robota leży a podaż piwa wzrasta. Niech żyje 5d!
    Cześć.Ch.
    1d mkII nie bardzo sie na sluby nadaje, bo dzwiek jego migawki przypomina wystrzal z pistoletu (i to bez tlumika

Miasto
    Bartoszyce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven
    1d mkII nie bardzo sie na sluby nadaje, bo dzwiek jego migawki przypomina wystrzal z pistoletu (i to bez tlumika
    Dokladnie , a zadarzaja sie psychiczni ksieza ktorzy niepozwolą na zaklucenie blogiej ciszy tak jak by od tej ciszy zalezalo zycie jakiegos czlowieka

Początki nałogu

Domyślnie

To dziwne ale także nie wolno takim karabinem focić w teatrach w czasie spektaklu, bo wszyscy psychiczni dyrektorzy nie pozwalają na zakłócenie ciszy w trakcie spektaklu. Dlatego tez robi się specjalna próbe dla fotografów i kamerzystów. Ciekawe dlaczego. Czyzby od tego zalezalo życie aktorów?
    cześć.ch.

Miasto
    Bartoszyce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chomsky
    To dziwne ale także nie wolno takim karabinem focić w teatrach w czasie spektaklu, bo wszyscy psychiczni dyrektorzy nie pozwalają na zakłócenie ciszy w trakcie spektaklu. Dlatego tez robi się specjalna próbe dla fotografów i kamerzystów. Ciekawe dlaczego. Czyzby od tego zalezalo życie aktorów?
    cześć.ch.
    Glownymi aktorami na slubie jest para mloda chyba sie z tym zgodzisz , oni placa , oni wymagaja rowniez od ksiedza bo niejest tu wyjatkiem , czasem czesze kaske tyle co fotograf za 45 min patolenia

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów