Jak narazie to niema wyboru w przywoitej cenie z FF jest tylko CanonZamieszczone przez maro25
Jak narazie to niema wyboru w przywoitej cenie z FF jest tylko CanonZamieszczone przez maro25
1 Ds mark III 17-40L . 24-70L, 70-200 IS 2,8 , 85f1,2 II 580EXII
na mój prosty, młody umysł 1dsmk2 nie powinien mieć bugów które by przeszkadzały do tego stopnia żeby trzeba było czekać parę miechów na updaty. wg mojego rozumku jest to już ta klasa sprzętu przy której Canon byłby idiotą gdyby coś spieprzył. są profi którzy czekają aż się pojawi taki sprzęt i pierwsze co robią to biegną by to kupić a przy cenie jaką on ma muszą oczekiwać najwyższej jakości i dopracowania na poziomie sprzętów od NASA. (no może z tą NASA ciut przegiąłem)
| yyy...zdjęcia poszedłem robić... |
Il Fuoco, ale czy ty wiesz czym się różni 1DMk2N od 1DMk2 ? Tylko softem w zakresie ustawień jpg. To jest ten sam aparat po liftingu.Zamieszczone przez Il fuoco
Nooooooo, bo im przy starcie odlatują jakieś częściZamieszczone przez Il fuoco
Oby autor tego wątku nie natknął się na takie urządzenie![]()
Muflon podziwię Ciebie za pełną szczerość. Serio dobry sprzęt daje pewną przyjemność focenia. Oczywiście można coś zrobić tańszym sprzętem ale dlaczego nie użyć czegoś lepszego, co kosztuje sporo.
Zamieszczone przez muflon
EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.
Ja to juz pisalem dawno temu - gdy trzymalem w reku jedna z pierwszych D7D w Polsce - jeszcze nie w sprzedazy ale juz na pokazach Minolty (ot takie mini stoisko w ProfiLabie w Warszawie) byla.Zamieszczone przez muflon
Bardzo intuicyjna, mimo na pierwszy rzut oka wielu pokretel - wszystko mozna latwo, szybko, intuicyjnie opanowac.
Tylko jesli upierasz sie przy cropie 1.3x i bardzo ci sie spieszy wydac forse.Zamieszczone przez muflon
Ja jak uslyszalem co ma miec nastepca (FF, 12mpix, ok 9fps, EYE-CONTROL, pelne uszczelnienie, AF z 1ki) to sobie spokojnie poczekam... bo eye-control z 45 polami AF to to czego w 1DMkII mi jedynie brakowalo. A ze fullframe? AF masz do F8 = TC 1.4x zakladasz i milej zabawy
No bez przesady, nie upraszczajmy tego "tylko do jpg" :Zamieszczone przez Kubaman
"
The primary changes are a new 2.5" wide viewing angle LCD monitor, improved buffering characteristics, new 'Picture Style' image parameters and the ability to write different formats simultaneously to SD and CF cards.
"
1d mkII nie bardzo sie na sluby nadaje, bo dzwiek jego migawki przypomina wystrzal z pistoletu (i to bez tlumikaZamieszczone przez chomsky
![]()
Dokladnie , a zadarzaja sie psychiczni ksieza ktorzy niepozwolą na zaklucenie blogiej ciszy tak jak by od tej ciszy zalezalo zycie jakiegos czlowiekaZamieszczone przez sven
To dziwne ale także nie wolno takim karabinem focić w teatrach w czasie spektaklu, bo wszyscy psychiczni dyrektorzy nie pozwalają na zakłócenie ciszy w trakcie spektaklu. Dlatego tez robi się specjalna próbe dla fotografów i kamerzystów. Ciekawe dlaczego. Czyzby od tego zalezalo życie aktorów?
cześć.ch.
Glownymi aktorami na slubie jest para mloda chyba sie z tym zgodzisz , oni placa , oni wymagaja rowniez od ksiedza bo niejest tu wyjatkiem , czasem czesze kaske tyle co fotograf za 45 min patoleniaZamieszczone przez chomsky