ale w 1DMk2 N nie ma miejsca na te bugi. Przecież poza nowym menu z parametrami nic sie nie zmieniło. Ja bym tam jednak poczekał na następcę, bo 8MPx przy cropie 1,3 to chyba już trochę małoZamieszczone przez Tytus
![]()
ale w 1DMk2 N nie ma miejsca na te bugi. Przecież poza nowym menu z parametrami nic sie nie zmieniło. Ja bym tam jednak poczekał na następcę, bo 8MPx przy cropie 1,3 to chyba już trochę małoZamieszczone przez Tytus
![]()
Eee, mnie tam więcej nie trza... Patrząc na swoje używanie 20D, to jak cropuję zdjęcia (i co z nimi dalej robię), już od dawna wiem, że to właśnie 8Mpix i crop 1.3x to jest dokładnie to, czego mi potrzeba :-DZamieszczone przez Kubaman
Rzeczona Minolta nie tylko fajnie wygląda i trzyma się ale i nieźle foci.Ale boje się o tym pisać na tym forum. :grin:
Robię z żoną przetwory i mam do przywiezienia 10 kg cukru, jak myślicie czy zakupić w tym celu tira (najlepiej Scania jakaś, albo Volvo) już, czy poczekać aż cukier stanieje w grudniu, po jesiennym szale robienia przetworów? Do tego jakaś cyfrowa przystawka do średniego formatu, świetnie oddaje kolory- malinowy i ciemnojagodowy.
Pokazy lotnicze focilem Praktiką na manualnej ostrości bez motoru. 100% trafien ostrości. Wynik lepszy niż z zastosowaniem najnowszych technologii.
Cześć.Ch.
A ja jestem onanista sprzętowy bez talentu i mam kaprys wywalić 6kCHF na nową drogą zabawkę, żeby się dowartościować, bo tak beznadziejne zdjęcia robię. Zadowolony?Zamieszczone przez chomsky
![]()
E tam Muflon, nie bocz sie na mnie, naprawdę nic mi do tego. Tak tam z rana pośmiałem sie zdrowo, dzięki Ci za to. Śmiech to zdrowie.
Cześć.Ch.
chomski: wtedy samoloty wolniej lataly![]()
Ja jestem cichym fanem minoltyfakt że dużo trzeba czekać na nowości ale wykonanie body D7D wszystko wynagradza
![]()
J taz mialem minolte analog 7 i do dzisiaj brakuje mi tego sprzeta , nawet bralem 7d do reki i bylem zaskoczony wielkim i jasnym wizjerem i przyjemnym miekkim klapaniem migawki , kiedy beda wprowadzac pelna matryce i jak eos5D mi sie znudzi to kto wie moze kupie se minolte ale to odlegla przyszlosc, podejrzewam ze postep canona w matrycach jest niedoscigniony i juz tak zostanie , chyba ze minolta wprowadzi tak dobra matryce FF ze juz mi nic wiecje niebedzie potzreba .Zamieszczone przez maro25
Jak narazie czekam na 5D i juz niemoge sie doczekac do wtorku fakturka jest juz wypisana tylko czekac na kuriera
1 Ds mark III 17-40L . 24-70L, 70-200 IS 2,8 , 85f1,2 II 580EXII
Sven-co prawda to prawda, to dawne czasy były, samoloty mialy takie wiatraczki z przodu i Practika starczała. Dziś to nawet na śluby potrzebna jest koniecznie maszyna w stylu 1D Mk2. Te młode ludziska szybsze teraz. Pomyśleć, że Kievem niegdyś udawalo sie to połapać.
Po pojawieniu sie 5d strasznie fajnie się zrobiło na forum. Nawet moi paskudni koledzy czytają wątki razem ze mną, robota leży a podaż piwa wzrasta. Niech żyje 5d!
Cześć.Ch.
W takim razie to też wolałbym 5D niż D7DZamieszczone przez Krakers
(cene pominiemy) ale co do matryc to ta minolta D7D ma całkiem przyzwoitą matrycę.