Strona 3 z 13 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 121

Wątek: sigmy 20/1.8 i 28/1.8 na wypasionych matrycach;)

Uzależniony Awatar xsardas
    Miasto
    Wrocław / Szczecin / Świnoujście

Domyślnie

Nie do tego szkła niestety dostępu nie miałem. Niemniej jednak znam dobrego fotografa ślubnego który sobie chwali ten obiektyw. Zwłaszcza dlatego że takiej ogniskowej na FF Canon w swoje stajni nie ma :/ Ale i obrazek daje bardzo sympatyczny

Z moich spostrzeżeń natomiast mogę powiedzieć że praca pod światło leży tak jak w 24L, szkło w niewielkim stopniu aberruje. Poniżej strzał z 40ki exif powinien być plik wywołany z rawa bez ruszania.

http://www.uznam.net.pl/~xsardas/foty/IMG_9860.jpg

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Mam Canona 28/1,8, caały czas czekam na jakąś rozsądną stałkę szeroką do 40D, i sobie popatrzyłem na zdjęcia z 20/1,8. Fajne szkiełko, taki odpowiednik 35mm na pełnej klacie. Może kiedyś wrzucę do swojego plecaka foto, planem na ten rok jest 50L
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Dopiero zaczyna
    Miasto
    dolny śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez siudym Zobacz posta
    Z tym, ze szklo jest bardzo wolne sie zgodze, ale jak trafa to trafia ok
    Do tanca to na 100% sie nie nadaje, za duza szybkosc i zmienna obiektow, dotego GO w 1.8 mala i 10x szybciej osoba wyjdzie z glebi niz sigma zlapie ostrosc

Obektyw kupilem z czystej ciekawosci - 20mm i 1.8 na FF. Miala byc na 2-3 miesiace max. Teraz nie mysle nawet sie jej pozbywac.
    Bardzo się cieszę, że obiektyw dzielnie służy;-). Widzę, że dzięki Tobie ma dobrą prasę. Nie wiem jak inne egzemplarze ale ten naprawdę był udany. AF w tej Sigmie jest co najmniej przyzwoity, może nie najszybszy ale naprawdę celny.
    Wymieniłem Sigmę 20/1.8 na 24L, ale to raczej ze zwykłego snobizmu i przypływu gotówki. Jest lepiej, ale nadal uważam, Sigma to kawał porządnego szkła i we wprawnych rękach da dużo dobrych zdjęć.
    pzdr
    B

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Conik Zobacz posta
    Jak sie spisuja ww. sigmy na upakowanych matrycach 1dsIII lub 5dII?
    to nie sa upakowane matryce

"gęstosć" pixela jest na poziomie 20 D

7 D to jest upakowana matryca

ale pewnie za 4 lata to będzie bardzo "lużna" matryca

Miasto
    dublin

Domyślnie

Uzywam sigmy 20\1.8 od roku na poczaku kupilem ja pod 30d i lezala w plecaku po zakupie 5d m1 szklo odrzylo na nowo.Jest to moja 3 sigma i sam sie dziwie ze 20stka jest tak dobrym szklem!A przy okazji watku pytanie moze ktos wie czym sie roznia te szkielka?ja mam taka http://ecx.images-amazon.com/images/...500_AA280_.jpg a jeste jeszcze ta http://shashinki.com/shop/images/SIG...XDGDFRF-NK.jpg moja kupiona w stanach i chyba to jedyna roznica procz wygladu!!??

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

Ta druga jest do Nikona, różni się tylko pierścieniem przysłony.
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Jesli kogos zaintersuje praca S 1.8/20 pod slonce to ostatnio sprawdzilem, wiec przy okazji wstawie:

Pierwsze foto slonce za plecami, nastepne pod slonce BEZ OSŁONY przeciwslonecznej:
    (takze bez filtra UV, ktorego w tej S nie posiadam)

.
    .
    .
    .

Miasto
    dublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mate00sh Zobacz posta
    Ta druga jest do Nikona, różni się tylko pierścieniem przysłony.
    Chyba jednak nie!!wlasnie pogrzebalem w necie i obydwie wersje sa do canona!!wiec juz nie wiem o co chodzi!??

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

Nigdy w życiu nie widziałem obiektywu z mocowaniem EF, który miałby pierścień przysłon.
    To jest wersja do Nikona (popatrz na bagnet i styki elektryczne).

Podaj swoje źródło
    Ostatnio edytowane przez mate00sh ; 15-01-2010 o 16:32
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

Miasto
    dublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mate00sh Zobacz posta
    Nigdy w życiu nie widziałem obiektywu z mocowaniem EF, który miałby pierścień przysłon.
    To jest wersja do Nikona (popatrz na bagnet i styki elektryczne).

Podaj swoje źródło
    no tak moj blad zle zdjecie wkleilemchodzilo mi o to http://etischer.com/300d/Sigma20mm/sigma20.jpg

Strona 3 z 13 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów