Wg mnie canon 50/1,4 ma ciut szybsze ustawianie ostrości w porównaniu do Sigmy 20/1,8. Różnica jest pomijalna przy spokojnych kadrach. W szybkiej akcji z 1d mkIII jeszcze nie próbowałem.
Wg mnie canon 50/1,4 ma ciut szybsze ustawianie ostrości w porównaniu do Sigmy 20/1,8. Różnica jest pomijalna przy spokojnych kadrach. W szybkiej akcji z 1d mkIII jeszcze nie próbowałem.
Oko plus aparat - dobrana para.
sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....
Szybkość może być. Ja do celności mam (a w zasadzie miałem) zastrzeżenia.
USM w wersji mikro który i tak jest bardzo dobry (nie wiem dlaczego ludzie narzekają...) kontra napęd af oparty o tradycyjny silnik więc o czym tu mowa?
Moja wersja 20/1.8 sprawuje się bardzo dobrze, trafia jak trzeba ostra jak trzeba. Albo miałem farta albo wy demonizujecie![]()
O.... ja na pewno nie demonizujęWiem co widzę na wyświetlaczach potem. Rozjazd jest znaczny i trudny do ogarnięcia
![]()
Oko plus aparat - dobrana para.
sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....
Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...
5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
Google: Precious-moment photography UK
Już chyba czwarty raz widzę z twoich ust - 24-70 do studia. No cóż...
Proponuję 70-200 ;P
A dlaczego by nie 24-70 do studia?
Ja rozumiem, że na forach trzeba się onanizować nad GO z f1.2, nad plastyką itp, ale proponuję popatrzeć czym robią zdjęcia prawdziwi zawodowcy, którzy mają głęboko gdzieś fora internetowe, a za ich zdjęcia magazyny i firmy płacą grube pieniądze...
To może nie kontynuujmy w tym wątku, tylko na przykład TU