Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 26 z 26

Wątek: fotografowanie metoda kciuka

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Da__FreaK Zobacz posta

Ja siatkowke foce metoda tradycyjna. Ciagly AF i jazda. Hmm. nie bardzo rozumiem co miales na mysli piszac ze puszczasz AF..
    Z mojego rozumowania wychodzi ze AF-em musze prowadzic zawodnika atakujacego aby go nie ` stracic`.a nie puszczac AF..
    trzymasz AF na zawodniku atakujacym do odpowiedniego momentu, czesto skaczacy zawodnicy w bloku wchodza po prostu w kadr i AF ucieka na nich

np przy takich kadrach i podobnych:

Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Początki nałogu Awatar Da__FreaK
    Miasto
    Szczecin / Cisiec

Domyślnie

sebcio80

Hmm..trzymam AF do pewnego momentu, ( w trybie servo tylko to dziala ?! )i gdy juz zawodnik w bloku mi wchodzi w kadr smialo moge go puscic i wykonac fote ?. Czy przed pojawieniem sie bloku go puscic ?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Da__FreaK Zobacz posta
    sebcio80

Hmm..trzymam AF do pewnego momentu, ( w trybie servo tylko to dziala ?! )i gdy juz zawodnik w bloku mi wchodzi w kadr smialo moge go puscic i wykonac fote ?. Czy przed pojawieniem sie bloku go puscic ?
    wszystko jest kwestia wprawy, techniki i doswiadczenia

sledzisz obiekt w servo trzymajac przycisk AF-ON lub (* - starsze body), w tym czasie mozesz robic normanie fotki spustem, kiedy uznajesz ze cos wchodzi w kadr to puszczasz AF-ON a zdjecia robisz dalej spustem, AF w tym momencie nie dziala, wiec ostre jest to na co ostrzyles wczesniej (przy zalozeniu ze obiekt sie nie rusza juz, a zawodnik atakujacy w pewnym momencie wisi w powietrzu i sie nie rusza wlasnie)
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Uzależniony Awatar iktorn92
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Dokładnie tak jak koledzy mowia, przeszedlem na to ustawienie dosc dawno i nie potrafie inaczej jak mam normalnie ustawiony aparat czegos mi brakuje Po pierwsze majac 20d af mialem w * i generalnie duzo wiecej zdjec trafionych i lepiej naswietlonych... a teraz to tak mi wygodniej Proponuję sprobowac, nie kazdemu to pasuje

Domyślnie

Jak dla mnie, jeśli chodzi o sport, AF na AF-ON to jedyna słuszna metoda. W tej chwili nie wyobrażam sobie innego rozwiązania, ale to kwestia wygody i przyzwyczajenia Na pewno pomaga w wielu sytuacjach.
    C5DII | C40D | Sam8/3,5 | C35/1,4L | SMCTakumar50/1,4 | C70-200/2,8L | C580EXII | m42

Początki nałogu Awatar Da__FreaK
    Miasto
    Szczecin / Cisiec

Domyślnie

Wczoraj sprobowalem nowej metody NIe ukrywam ze efekty mierne w chwili gdy trzymam AF-ON i chce go puscic, w tym momecie z uporem maniaka wciskalem spust Duzo potu przed mna

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów