Witam,
wsytawiam "grzecznosciowo "
nie mogę znaleźć obudowy do zdjęć pod wodą dla Canaon SX10 , ktoś co znalazł , podpowie ??
[pozdrowienia ]
Witam,
wsytawiam "grzecznosciowo "
nie mogę znaleźć obudowy do zdjęć pod wodą dla Canaon SX10 , ktoś co znalazł , podpowie ??
[pozdrowienia ]
a wystarczyło trochę poszukać
info:
zakupy:Kod:http://scubasymphony.com/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=137_191_419&products_id=1712
Kod:http://www.oceanicfocus.com/catalog/product_info.php?manufacturers_id=18&products_id=360
dzieki ale widziałem to to (kosztuje tyle co niezła lustrzanka)
a coś po normalnych pieniądzach ?
gdyby to ode mnie zależało, to bałbym się pakować drogi sprzęt w obudowę za śmieszne pieniądze.
jeśli uda ci się znaleźć obudowę za małe pieniądze - właśnie, jakiej wielkości kwotę chcesz wydać? - to zadaj sobie pytanie:
- czy obudowa nie jest uszkodzona?
- czy uszczelki nie będą się nadawać do wymiany?
- jakie max. ciśnienie wytrzyma obudowa [na jaką głębokość możesz zejść]?
wg mnie nie ma sensu brać super zoom'a pod wodę. wolałbym tańszy kompakt z zoomem 5 lub 10 krotnym [jakiś starszy model] i do niego dokupić obudowę.
inną kwestią jest czas - kwestia czasu i może do czerwca [lata] pojawi się coś na allegro w rozsądnej cenie
Nie ma.
Wszystkie rozsądne obudowy podwodne kosztuje co najmniej drugie tyle co sprzęt, w jaki chcesz je pakować.
Jak kupisz coś "byle taniej" to możesz zacząć odkładać na kupno nowego sprzętu, tak więc raczej nie opłaca się.
A tak dodatkowo to widziałem trochę zdjęć i filmików z kompaktów dedykowanych do robienia pod wodą (jakieś tam Olki czy Panasy - nie pamiętam). I gdybym jechał tylko na wakacje ot tak ponurkować w Morzu Czerwonym a nie zajmował się profi fotografią podwodną to kierowałbym finanse raczej w taki kompakt niż obudowę podwodną.
może to pomoże rozwiązać pewne problemy z wyborem, czy skupić się na obudowie, czy na wodoszczelnym kompakcie, a jak nie, to proponuję coś takiego![]()
tak też koledze poradziłem , chciałem poznać wasze opinie
dzięki -
czyli kompakt-submarine ,![]()