Proszę o opinie. Czy warto go kupić. Fotografuję przyrodę architekturę i reportaż ślubny. Muszę podjąć decyzję w ciągu kilku godzin więc proszę o rzeczowe opinie.
Pozdrawiam
Proszę o opinie. Czy warto go kupić. Fotografuję przyrodę architekturę i reportaż ślubny. Muszę podjąć decyzję w ciągu kilku godzin więc proszę o rzeczowe opinie.
Pozdrawiam
pytasz, czyli rozumiem, ze sie na tym nie znasz - dlaczego wiec chcesz podejmowac decyzje tak szybko? co nagle, to po diable![]()
350d, KIT 18-55, 50/f1.8, 100-300/f4.5-5.6 USM, 420EX. www.gawryl.pl
Niewarto - miałem - używałem - nie warto. Lepiej 300D a tak naprawdę 350 D. Do reportażu za wolny i za duze szumy, przy pracy w studio za mała czułość AF - gubi się w słabym oswietleniu. NIE WARTO !!!!
Analog i cyfra
za 2800 kupisz nowy 350D
Pentax K-5 II, Leica M9
Fakt różnica między 6 i 8 mpix jest tak naprawdę pomijalna, ale 350D ma jeszcze parę innych zalet... Prócz oczywistej (dla mnie, bo wiem że dla innych to zaleta) wady jaką są "kompaktowe" rozmiary.
Jeśli chodzi o temat wątku to można się ewentualnie zastanawiać czy w podobnej cenie brać 350D czy 10D. Stary D60 za jedynie 500 zł mniej niz nowe 350 - zdecydowanie nie
Zdecydowanie nie, jak dowiesz się na tym forum w większości do kościołów zalecane jest ISO 800, a D60 bardzo jak na dzisiejsze realia szumi przy tej czułości. Popatrz sobie na http://www.dpreview.com/ oraz na http://www.steves-digicams.com/hardware_reviews.html
Poza tym cena jest zdecydowanie odjechana za te pieniądze to mógłbyś kupić 10D a nie taki zabytek z początku 2002 r.
Wolal bym doplacic i wziasc 10D lub 350D... Ze wskazaniem na ten drugi aparat jezeli jego ergonomia Ci nie przeszkadza, bo mnie nie a uzywam obiektywow 3x ciezszych od aparatu...
Czarna puszka i gruszka... www.andee.nwz.pl
d60 bliżej ma do zenita niż do 10d szkoda tyle kasy lepiej dołożyć te 200zł i kupić coś nowszego, nietylko moja opinia ale wszystkich którzy pisali powyżej
EOS 300 | EOS 300d black +BG-E1 | Tokina AT-X 287AF Pro SV 28-70 f/2.8 |Canon 50mm/1,8 | 18-55 USM | 430EX | Velbon DX-888 | pokrowiec Soligor M42 | Lowepro Orion Trekker | DigiMate II 40GB Image tank | Helios 1:2/58 M42 | MIR 1B 1:2,8/37 | jupiter 4/200 |
Robiłeś może zdjęcia D60?Zamieszczone przez gr86
![]()
Od 10D różni się naprawdę nieznacznie. 3,5 roku temu, zaraz po premierze za samo body zapłaciłem 2700 Euro - pracuje do dziś, dzień w dzień - podpięte kablem bezpośrednio do komputera zrzuca jpegi w pełnej rozdzielczości. Żadnej awarii! Kolega jakiś rok póżniej kupił 10D - ni groma nie mógł uzyskać bezpośrednio z aparatu takiej ostrości - próbowaliśmy u nas w studio: te same lampy, motyw, statyw, obiektyw. Był z lekka podłamany, chociaż używa tego 10D do dziś i już sie przyzwyczail do koniecznosci wyostrzania.
Nie polecę D60 do ślubów ponieważ: ma wysokie szumy od 400ISO wzwyż, słabo działa lampa w automatyce (trzeba sie naFELować- jednak 10D ma takie same wady, a 300D to niestety zabawka przy tych aparatach jednak.
Działanie AF jest OK.
Co innego z 350D - w połączeniu z gripem bije , wg mnie - D60 i 10D na głowę. Nie budową, ale nowoczesnością.
Nieważne, jaki sprzęt posiadasz. Ważne, jak go potrafisz wykorzystać.