Strona 11 z 30 PierwszyPierwszy ... 91011121321 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 292

Wątek: Canon 70-200 2.8 IS II

Początki nałogu
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

a może ten stabilizator to się statyw nazywa, bo ja w cuda nie wierzę....
    -C

EOS R5+kilka szkiełek Canona

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chrislab Zobacz posta
    1/15 na 200/2IS na 40D to fakt. Czy mniej ostre niż przy 1/1000? Na pewno. Ten link z 70-200 II wkleiłem na zasadzie fyi, nie patrzyłem na fotki, bo "to nie mój lens".

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

http://ronmart.smugmug.com/Blog/Olym...863_hiE22-O-LB - coś ok. 1/15. Poruszone jest, fakt, ale jak na ten czas to jest nie najgorzej. I przynajmniej mamy dzięki temu pewność, że statywu nie używali.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    http://ronmart.smugmug.com/Blog/Olym...90999846_p2H4r

Stabilizator rodem z 2/IS -> 200mm 1/15
    OT: czy tylko ja mam nadmiernie nadmuchane landszafciarskie standardy jakosci, czy jednak galeria tego pana to jest jedna wielka porazka, pelna zle naswietlonych zdjec ze spapranym balansem bieli. juz nie mowiac o tym, ze jako "urobek" z Vancouver 2010 (no bylo nie bylo sport, no...) pokazywane jest 17 fot z jakiejs konferencji prasowej z bog jeden wie kim... :-D
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chrislab Zobacz posta
    Zapłać $2500 to uwierzysz.

Cytat Zamieszczone przez Ron Martinsen
    they were indeed talking, breathing, blinking, etc… There are no monopods, tripods, or support used for these shots – simply freehand point and shoot in manual mode with auto ISO. IS was on and set to mode 1 and I used non-center AF points for most of these shots...
    ... The 1/8 sec image probably impresses me the most given the fact this is nearly a 10 pound setup being hand held, and I have a result that can EASILY be sharpened to perfection. In fact, if I didn’t have to go down to ISO 50 (which is interpolated rather than a true ISO 50), I think the results would have been better. The images at 1/60 were clearly phenomenal and at least 2 stops better and several times sharper than what I would get with the original 70-200mm f/2.8L IS USM.
    http://ronmart.blogspot.com/2010/02/...8l-is-usm.html

Cuda, panie, cuda. Ja muszę się nieźle skupić by mieć trochę ostre zdjęcia na LX3 przy 1/8.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    OT: czy tylko ja mam nadmiernie nadmuchane landszafciarskie standardy jakosci, czy jednak galeria tego pana to jest jedna wielka porazka, pelna zle naswietlonych zdjec ze spapranym balansem bieli. juz nie mowiac o tym, ze jako "urobek" z Vancouver 2010 (no bylo nie bylo sport, no...) pokazywane jest 17 fot z jakiejs konferencji prasowej z bog jeden wie kim... :-D
    Reszta fot się właśnie zapewne sprzedaje do WWW, gazet. WB, agresywne kadrowanie, itd., załatwi fotoedytor. I tak cud, że aż tyle fotografii zamieścił

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

ze jako "urobek" z Vancouver 2010 (no bylo nie bylo sport, no...) pokazywane jest 17 fot z jakiejs konferencji prasowej z bog jeden wie kim... :-D
    No ale to normalka. Pewnie takie miał zamówienie :-).
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

nie no... jestem realista i rozumiem, ze jak sie na czyms musi zarobic, to nawet ISO 800 z Nikona D70 jest dostatecznie dobre jakosciowo na A0 (co tam szum jak groch przy A6! ), bo w koncu chocby w PL taki Przekroj i z 1/4 kadru z Canona G3 (przy jakims "kosmicznym" ISO 400) drukowal A4... i ze robi sie to za co placa, a nie podlug urody...

ale obiektywnie rzecz ujmujac, to to nadal sa po prostu gnioty. no sorry...
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie

Domyślnie

ale obiektywnie rzecz ujmujac, to to nadal sa po prostu gnioty. no sorry...
    Ale tutaj obiektywizm może nie działać - sam byłem zdziwiony jak moje takie sobie fotografie z konferencji prasowej zamieścił najważniejszy z branżowych portali europejskich. Im się podobało

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KMV10 Zobacz posta
    Ale tutaj obiektywizm może nie działać - sam byłem zdziwiony jak moje takie sobie fotografie z konferencji prasowej zamieścił najważniejszy z branżowych portali europejskich. Im się podobało
    no

no zgoda. chociaz pod tytulem jego wlasnej strony tutaj argument o wyborze przez kogos innego dziala tylko z tego wzgledu, ze zapewne z uwagi na embargo tylko takie zdjecia mogl pokazac prywatnie. i to jest zrozumiale.

a ze zdjecia dobre ze zdjeciami idacymi do druku czesto maja niewiele wspolnego... wiem, sam dosc regularnie publikuje i nie zawsze mam wolna reke w wyborze materialu
    www albo tez flickr

Strona 11 z 30 PierwszyPierwszy ... 91011121321 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów