Strona 26 z 30 PierwszyPierwszy ... 162425262728 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 251 do 260 z 292

Wątek: Canon 70-200 2.8 IS II

Coś już napisał

Domyślnie -

W razie co - rozmawialem na ten temat - uznają ew. wadę obiektywu umożliwiając wymiane na inną sztukę w ciągu tygodnia (nawet jak się kupi na miejscu), ale po prostu zastanawialem się czy powinienem się spodziewać jakichś nieprzyjemnych niespodzianek w tym wypadku (FF/BF powinienem wykryć od razu (tak myślę) i na taką okazję też zapewnili mnie, że nie byłoby problemu z wymianą sztuki, choć może i zdecydowalbym się wtedy na kalibrację (szybciej), sam nie wiem.

Uzależniony Awatar ARN
    Miasto
    wieś pod Warszawą

Domyślnie

Domyślam się, że nie masz puszki z możliwością mikroregulacji...
    No, ale jeżeli kupisz na miejscu, to przecież możesz sobie przestrzelić.
    A z kolei kupując "na wynos", czyli przez internet, to masz 10dni na test i zwrot..

Bywalec Awatar lukaszr
    Miasto
    PL

Domyślnie

Introverder, a nie lepiej poczekać te kilka dni i po prostu zabrać ze sobą tą nową sztukę ? Chyba, że musisz mieć go wcześniej. Gorzej jak ten nowy okaże się "gorszy" niż ten, który jest obecnie dostępny od ręki

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koraf Zobacz posta
    Zrobiłem wczoraj tak na szybko mały test
    koraf czy możesz określić jak zmienia się szybkość działania AF-a po założeniu TCx2 II ?

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sunders Zobacz posta
    koraf czy możesz określić jak zmienia się szybkość działania AF-a po założeniu TCx2 II ?
    Spróbuję, gdyż jest to niezmiernie niewymierne(nie mam czy tego dokładnie zmierzyć) wg mnie nie ma drastycznego spowolnienia działania AF.
    Robiłem testy przy świetle dziennym i jeżeli szybkość działania af w 5dmkII + 70-200II określam na 100% to po założeniu ext.2.0II w tych samych warunkach jest IMO ok. 90-80%.
    Nie pokrywa się to absolutnie z teoretycznym stwierdzeniem (gdzieś to czytałem) 50% zmniejszenia szybkości AF przy ext.2.0.

Bywalec Awatar Marek Kowal
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Witam.

Czy ktoś z kolegów ma osobiste doświadczenie o pracy tytułowego szkła z nowymi(III)
    extenderami?

Pozdrawia MK.

Domyślnie Felerne sztuki.

Ja mialem "felerna" sztuke - optycznie nic do zarzucenia piekna ostra itd aczkolwiek na przedniej soczewce byla skaza - dokladnie rzecz ujmujac niepoprawnie naniesiona warstwa przeciwodblaskowa. Byla nowka jestem na 100% pewnien ze bylem pierwszym ktory ja wyciagal z kartonu.

Na koszt sprzedawcy byla odeslana i dostalem "nowa" - no wlasnie ale tutaj jest juz ale bo przyszla uswiniona szkla czyms poplamione dodatkowo wymagala na moim aparacie -15 korekcji i mimo to mialem wrazenie ze jest mniej ostra niz ta pierwsza (byla mniej ostra). Szklo bylo przez kogos uzywane nim je dostalem. Lekko porysowana oslono przeciwsloneczna (od srodka gdzie jest zamsz). No i (1mm) luz na pierscieniu ostrosci (obie mialy nowa numeracje wiec nie byly starsze niz 6 mies).
    Zaliczylem wqurwa i odeslalem to so sprzedawcy (oczywiscie nim to sie stalo bylo 100 zapewnien ze szklo jest nowe itd i ze mi sie wydaje).

Chodz posiadajac je w domu kolo 2 tyg wyleczylem sie z tego szkla dosc skutecznie (waga zbyt duza by ja polubic) - wiec zostaje przy mojej starej 70-200 4.0 (pomiomo wieku - brak luzow i jest bardzo ostra brauje mi jednak stabilizacji). Chodz przy moim uzywaniu swiatala 2.8 az tak bardzo mi nie brakuje.

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

To weź sobie f/4 IS to szkło jest genialne pod każdym względem. Mi tam jednak brakowało 2.8 i je musiałem niestety pogonić.

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    To weź sobie f/4 IS to szkło jest genialne pod każdym względem. .
    Czy choć dorównuje 70-200II ? Wg mnie nie.

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Przecież zostało wyprodukowane kilka lat wcześniej. Bezsensu porównywać cokolwiek w ten sposób.

Natomiast wagą i wielkością to bije 70-200II po jajach.

Strona 26 z 30 PierwszyPierwszy ... 162425262728 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów