Strona 25 z 30 PierwszyPierwszy ... 152324252627 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 241 do 250 z 292

Wątek: Canon 70-200 2.8 IS II

Początki nałogu Awatar Bogdan56_Ch
    Miasto
    Chrzanów

Domyślnie

[QUOTE=komarsnk;879610]No to ja dodam kilka przykładowych zdjęć z tego genialnego słoika. W większości są to dość mocne cropy, jedno zdjęcie to crop 1:1 (nie pamiętam które).
    Wiem, że zdjęcia majstersztykiem reporterki sportowe nie są ale...

Ma być [/IMG] a nie [/url[

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.
    QUOTE]

Domyślnie

No to deko dziwnie działa mechanizm wstawiania obrazów. W każdym razie dzięki - będę pamiętał na przyszłość

Pełne uzależnienie Awatar paweleverest
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Testował ktoś to szkło z TC x2 ?? Moje spostrzeżenia odnośnie poprzedniej wersji 70-200 2,8L IS w tym zestawie były raczej kiepskie. Fakt że porównywałem to do gołego 100-400. Ale 100-400 to konstrukcja z przed 12 lat ciekawe jak teraz wygląda to porównanie z nowym 70-200 ?? Jakby ktoś miał jakiś sampel z takiego zestawu ( na 400 mm i bez przymykania czyli f:5,6) to byłbym bardzo bardzo wdzięczny . Że AF bedzie wolniejszy to oczywiste - chodzi o samą jakość obrazu.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

oj patrzac na te cropy, to roznica jest kolosalna
    http://www.the-digital-picture.com/R...mp=6&APIComp=2
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Przerabialem (i ty pewnie tez) stare 2.8 IS z tc2x II i na F8 bylo juz ok, jesli teraz jest to na 5.6 to dla mnie bomba.
    Ostatnio edytowane przez siudym ; 07-02-2011 o 02:24 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez paweleverest Zobacz posta
    Testował ktoś to szkło z TC x2 ?? Moje spostrzeżenia odnośnie poprzedniej wersji 70-200 2,8L IS w tym zestawie były raczej kiepskie. Fakt że porównywałem to do gołego 100-400. Ale 100-400 to konstrukcja z przed 12 lat ciekawe jak teraz wygląda to porównanie z nowym 70-200 ?? Jakby ktoś miał jakiś sampel z takiego zestawu ( na 400 mm i bez przymykania czyli f:5,6) to byłbym bardzo bardzo wdzięczny . Że AF bedzie wolniejszy to oczywiste - chodzi o samą jakość obrazu.
    Zrobiłem wczoraj tak na szybko mały test:
    warunki testu: statyw+głowica gitzo (obciążalność 21 kg), wężyk, 7d tryb Av, AF ustawiany wg LV (najlepsze ustawienie z 3), IS wyłączony, ISO=800=const.
    1. Scenka

2. ext.2.0II, f=5.6, AF na czarne tło (środek)

3. zagadka podpowiem na razie, tylko że f=8.0, ext.2.II, 100%crop

4. też f=8,0, ext.2.0II, 100% crop

łatwo zgadnąć, który z cropów jest z 70-20II+ext.2.0 albo 300/2.8+ext.1.4 :grin:

Uzależniony Awatar ARN
    Miasto
    wieś pod Warszawą

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koraf Zobacz posta
    .....
    łatwo zgadnąć, który z cropów jest z 70-20II+ext.2.0 albo 300/2.8+ext.1.4 :grin:
    Ale wszystkie użyte extendery są w wersji II, tak?

Miasto
    Legnica

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ARN Zobacz posta
    Ale wszystkie użyte extendery są w wersji II, tak?
    Dokładnie tak.

Coś już napisał

Domyślnie

Czy w obiektywie C 70-200 IS II USM zdarzają się jakieś felerne sztuki, czy można zakładać prawie w ciemno, że dana sztuka jest/powinna być ok lub czy ktoś/coś słyszał, że ktoś miał coś ze swoją sztuką C 70-200 IS II USM (lub słyszał/wie, że ktoś miał).

Pytam dlatego, że w danym sklepie jest jedna sztuka na stanie aktualnie, a na nową musiałbym czekać kilkanaście dni.

Oczywiście nie jestem teraz w sklepie :razz: , zamierzam dopiero podjechać jutro i się zastanawiam jaka jest powtarzalność sztuk, bo to co powiedział mi sprzedawca telefonicznie traktuję trochę z przymróżeniem oka . Rozumiem, że FF i BF może się zawsze zdarzyć, co zresztą przerabiałem na własnej skórze już kilka razy (ale ostatnio (ze 20 dni temu) jak w tym samym sklepie testowalem inną 70-200 IS II to wszystko było ok, tyle, że ta co jest tam teraz to inny egzemplarz..

Uzależniony Awatar ARN
    Miasto
    wieś pod Warszawą

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Introverder Zobacz posta
    Czy w obiektywie C 70-200 IS II USM zdarzają się jakieś felerne sztuki, czy można zakładać prawie w ciemno, że dana sztuka jest/powinna być ok lub czy ktoś/coś słyszał, że ktoś miał coś ze swoją sztuką C 70-200 IS II USM (lub słyszał/wie, że ktoś miał).
    ........
    Wiesz - zawsze coś się może zdarzyć, ale to szkło jest na tyle nowe, że chyba jeszcze nie ma takich przypadków w necie. Przynajmniej ja nie spotkałem. Za wyjątkiem sytuacji, gdzie jakiś koleś z Teksasu (?) dostał to szkło bez osłony p-s ;-)

Miasto
    Legnica

Domyślnie

Obiektyw jest jeszcze zbyt krótko na rynku aby można było cos powiedzieć o powtarzalności (jakość sztuk) wg mnie brać ...:-D jest przecież gwarancja jakby coś :razz:.

Strona 25 z 30 PierwszyPierwszy ... 152324252627 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów