Strona 17 z 30 PierwszyPierwszy ... 7151617181927 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 292

Wątek: Canon 70-200 2.8 IS II

Uzależniony

Domyślnie

sklepy netowe wystawiają coraz częściej towar, który jeszcze nie zszedł z deski kreślarskiej producenta, o wystawianiu towaru, którego się nie posiada w absurdanie niskich cenach nie wspomnę Ale czego się nie robi aby zwabić klienta do siebie i poustawiać oczekujących w wielkie kolejeczki...
    Wiosenne ptaszki ćwierkają, że ma się pojawić na początku przyszłego tygodnia - to tyle w temacie póki co.

Pełne uzależnienie Awatar Parteq
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    ale po co jak za podobne pieniądze będzie można kupić z dystrybucji UE i gwarancją ?
    Mowisz?
    To bylaby super cena przy obecnych cenach zza oceanu. Az troche za super

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Czytałem kiedyś na dpreview, że canony 70-200 są "dokładniejsze"
    TDP obadał dwa egzemplarze - drugi chyba nie aż taki fajny na brzegach: http://www.the-digital-picture.com/R...=1&FLI=0&API=0 - ciśnieniowcy mogą odetchnąć
    EOS - conditio sine Kwanon...

Uzależniony

Domyślnie

Ty naprawdę widzisz jakąś różnicę w tych 100% cropach? Bo ja widzę tylko odrobinę jaśniejszą drugą fotkę, przez co minimalnie spadł kontrast i wydaje się ledwo zauważalnie mniej ostra...

Uzależniony

Domyślnie

Ty naprawdę widzisz jakąś różnicę w tych 100% cropach? Bo ja widzę tylko odrobinę jaśniejszą drugą fotkę, przez co minimalnie spadł kontrast i wydaje się ledwo zauważalnie mniej ostra...
    Zobacz 135 mm, a zwłaszcza 200 mm.

Uzależniony

Domyślnie

a faktycznie, tutaj już gorzej. ciekawe skąd taka rozbieżność...
    choć dzisiaj przepstrykałem jedną sztukę, która zostaje ze mną w torbie i muszę przyznać, że tak jak do tej pory uważałem swoją starą 200/2.8L (pierwsza wersja) za optyczny wzór tak dziś moja teoria padła definitywnie.
    AF błyskawica, lepiej niż w starej wersji (na 5DII), stabilizacja niesamowita - 1/15sek na 200mm - większość żyletka (choć trochę śrupie i chroboce jak się załącza i rozłącza). Optyka rewelacja - nawet na brzegu kadru znacznie lepiej niż w mojej kochanej stałce. Pierwsze wrażenia - rewelacja.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Moim zdaniem różnica pomijalna w normalnych warunkach i wynika z dostrajania się nowej linii produkcyjnej - ja tylko staram się to szkło sobie obrzydzić...
    AF błyskawica, lepiej niż w starej wersji (na 5DII), stabilizacja niesamowita - 1/15sek na 200mm - większość żyletka (choć trochę śrupie i chroboce jak się załącza i rozłącza). Optyka rewelacja - nawet na brzegu kadru znacznie lepiej niż w mojej kochanej stałce. Pierwsze wrażenia - rewelacja.
    ... ale widzę, że nie będzie łatwo

Pełne uzależnienie Awatar Parteq
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

[...]Optyka rewelacja - nawet na brzegu kadru znacznie lepiej niż w mojej kochanej stałce. Pierwsze wrażenia - rewelacja.
    Cena?

Uzależniony

Domyślnie

Dodam tylko, że testowałem głównie na 200mm aby przyrównać dokładnie do stałki, czyli na ogniskowej, która wyszła w powyższym teście najmarniej a która to ogniskowa jest zazwyczaj najsłabsza w tych zoomach. O 70 i 135 nie wspomnę bo tu już była miazga. Zatem musieli trafić na jakiś naprawdę słaby egzemplarz...

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jerzy M Zobacz posta
    Pewnosci nie ma, wszystko zlezy od popytu, ale jezeli teraz w Stanach kosztuje $2.5 tys, to mozna zakladac ze na gwiazdke zblizy sie do poziomu $2 tys....Ihs:wink:
    Ano właśnie - popyt nie maleje: http://www.dpreview.com/news/1003/10...mmshortage.asp

Strona 17 z 30 PierwszyPierwszy ... 7151617181927 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów