Minimalna odległość ostrzenia to 1.2m - to poprawa w stosunku do poprzednika, gdzie było 1.40m.
Minimalna odległość ostrzenia to 1.2m - to poprawa w stosunku do poprzednika, gdzie było 1.40m.
Pozdrawiam
Jakub Kaniuka
Konsultant Handlowy cyfrowe.pl
Ostatnio edytowane przez Pikczer ; 07-01-2010 o 11:13
Fluoryt czyni cuda. Już 70-200/4 L IS daje (moim zdaniem) lepszy obraz (ostrość, kontrast) niż np. 135/2.0 L. Ciekawe czy w przypadku 70-200/2.8 będzie podobnie.
Bardzo by to źle świadczyło o księgowych Canona, gdyby ten efekt był przypadkiemW czasach globalnego i potwornie dynamicznego kapitalizmu coś, co w czasach słusznie minionych było określane dźwięcznym słówkiem "spekulacja", jest powszechnie stosowanym narzędziem w handlu.
Zaleganie na rynku poprzedniej wersji szkła czy aparatu było by dalece niekorzystne przynajmniej z dwóch powodów. Po pierwsze dealerzy Canona mają w tym zamrożoną dużą kasę a z kooperantami należy żyć dobrze, na ile tylko się da, po drugie zaś produkt taki stanowi istotną i nieplanowaną konkurencję/alternatywę dla wprowadzonej właśnie nowości.
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
Nie przeceniałbym fluorytu. Z tabelki:
http://www.photozone.de/canon-eos/19...report--review
wynika że 70-200/4 (bez IS) też miał soczewkę z fluorytu. Oczywiście to dobry obiektyw, ale w wersji f/4 IS poprawili jakość optyczną bynajmniej nie za pomocą kolejnej fluorytowej soczewki.
the silence is deafening
the silence is deafening
witam
a ja dostałem email ze już można zamówić szkło w Dublinie
możne ktoś chętny
New Canon L-series Lens
EF 70-200mm f/2.8L IS II USM
ISS Price: €2050 ex VAT
SRP €2644.62 ex VAT
tak bez Vatu ceny
Darek
o spóźniłem się
Ostatnio edytowane przez Dzygit-Dublin ; 14-01-2010 o 14:31
pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....