Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
Oj nie koniecznie podobnie było z N70-200 VR II na wejście ponad 10k w wielu sklepach teraz 8-8,5k więc pewnie i ten stanieje. Rynek w tej chwili zachowuje sie zupełnie inaczej niż przy premierze mk1![]()
"Ci co potrafią robią to. Ci co nie potrafią uczą innych"18-35+85
To szkło jest odpowiedzią C na N i T , zobaczycie co potrafi jak trafi do sprzedaży. To szkło to naprawdę niezła rakieta.
Tak na marginesie mając już 70-200 2,8L bez IS wahałem się co do sensowności kupna 85 1.2L II, teraz wiem, że te dwa szkła w ogóle sobie nie wchodzą w paradę i potrzebuję ich tak samo. Jak nowy 70-200 będzie dobrze współpracował z tc 2,0 to zbędne jest dokupienie 100-400 L które właśnie mnie zachęca do fotografii z podejścia. Ja z racji posiadania 70-200L2,8 czekam na poprawiona wersję 100-400.
Ps. przestańcie porównywać stałki do zoomów to nie ma naprawdę sensu i działa to w dwie strony ( jasność jakość kontra szybkość poręczność wygoda) .
Wracając do tematu samego 70-200 2,8L IS II - jeżeli różnica jakości w stosunku do starej wersji będzie na poziomie róznicy miedzy 4,0L i 4,0L IS to zakup stałek z tego przedziału ogniskowych będzie usprawiedliwiała tylko róznica w świetle![]()
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj