Strona 8 z 30 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 292

Wątek: Canon 70-200 2.8 IS II

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    ... a cena wersji nikkorowskiej Canonowi niestety za wiele nie robi. od **** strony ten Nikkor niestety nie pasuje na korpus 1D/7D
    Wnioskując z dyskusji na ty forum ludzie fotografujący zarobkowo zdecydowanie częściej żaglują systemami niż amatorzy. A takie szkło może być tą kropelką, która przechyli czarę goryczy ;-)
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    A takie szkło może być tą kropelką, która przechyli czarę goryczy ;-)
    Poczekajmy na luty 2010, jak Nikon mocno to poustawia (14-24 vs. 14LII deja vue) to będzie drogi i szumny Canon oraz żółta alternatywa w całej stałkości. I nie sądzę, żeby coś pokroju 24-70/2 czy 35-70/2 to zmieniło.
    the silence is deafening

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    Wnioskując z dyskusji na ty forum ludzie fotografujący zarobkowo zdecydowanie częściej żaglują systemami niż amatorzy. A takie szkło może być tą kropelką, która przechyli czarę goryczy ;-)
    OK, zgoda to jest argument przeciwko duzej roznicy w cenie.

z drugiej strony, jak patrze na ceny niektorych zoomow f/2.8 w Nikonie i fakt, ze jednak ktos to kupuje...
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mellan Zobacz posta
    Jest premiera, to jest i ciśnienie. Za pół roku/rok, jak obkupią niecierpliwi się cena powinna spaść do tej jaką miało MkI. Podobnie jak w przypadku 5dMkII, który na wejściu poszybował na 10kzł, a teraz można go kupić za ok 8kzł, czyli mniej więcej do relatywnego poziomu ceny jaki miała stara piątka w swoim czasie.
    Nie ma szans. To nie jest body, które starzeje się z każdym miesiącem, tylko biała rura która będzie w sprzedaży przez następne 10-15 lat pewnie. Lensy tak z ceny nie spadają, chyba że jakaś totalnie nowa technologia się pojawi.

Bywalec Awatar Yova
    Miasto
    B-stok

Domyślnie

Oj nie koniecznie podobnie było z N70-200 VR II na wejście ponad 10k w wielu sklepach teraz 8-8,5k więc pewnie i ten stanieje. Rynek w tej chwili zachowuje sie zupełnie inaczej niż przy premierze mk1
    "Ci co potrafią robią to. Ci co nie potrafią uczą innych"
    18-35+85

Bywalec
    Miasto
    Radom/Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez airhead Zobacz posta
    nie wiemy nic o wersji bez IS?
    Najwyraźniej pozostaje niezmieniona, zajrzyj bowiem na europejską stronę Canona w dziale "L" - jest tam wpisany 70-200/2.8 L IS II oraz 70-200/2.8 L (a zatem nie ma tam ani 2.8 L IS ani 2.8 L II) - co by sugerowało, że wersja II bez IS nie powstanie.

Domyślnie

To szkło jest odpowiedzią C na N i T , zobaczycie co potrafi jak trafi do sprzedaży. To szkło to naprawdę niezła rakieta.
    Tak na marginesie mając już 70-200 2,8L bez IS wahałem się co do sensowności kupna 85 1.2L II, teraz wiem, że te dwa szkła w ogóle sobie nie wchodzą w paradę i potrzebuję ich tak samo. Jak nowy 70-200 będzie dobrze współpracował z tc 2,0 to zbędne jest dokupienie 100-400 L które właśnie mnie zachęca do fotografii z podejścia. Ja z racji posiadania 70-200L2,8 czekam na poprawiona wersję 100-400.
    Ps. przestańcie porównywać stałki do zoomów to nie ma naprawdę sensu i działa to w dwie strony ( jasność jakość kontra szybkość poręczność wygoda) .

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    I nie sądzę, żeby coś pokroju 24-70/2 czy 35-70/2 to zmieniło.
    Pewien jesteś 8)?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar paweleverest
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Wracając do tematu samego 70-200 2,8L IS II - jeżeli różnica jakości w stosunku do starej wersji będzie na poziomie róznicy miedzy 4,0L i 4,0L IS to zakup stałek z tego przedziału ogniskowych będzie usprawiedliwiała tylko róznica w świetle

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    z drugiej strony, jak patrze na ceny niektorych zoomow f/2.8 w Nikonie i fakt, ze jednak ktos to kupuje...
    Jeśli ta wysoka cena utrzyma się dłużej niż kilka tygodni to pewnie będzie jak po premierze 5D MkII - najpierw sprzedały się wszystkie zalegające w magazynach MkI, których cena zmieniała się dosłownie z dnia nadzień, odwrotnie proporcjonalnie do stanów magazynowych :-)
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Strona 8 z 30 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów