Trzeba spokojnie poczekać na jakieś normalne testy, te zdjęcia z optycznych - niestety - jak zwykle tragiczne, udowadniają jedynie że tym obiektywem da się robić zdjęcia.
Może na obiektyw założyli jakiś tani filtr UV żeby nie porysować szkiełek modelu testowego ;-)
Tak, jasne.
I jeszcze worek foliowy.
niestety prawdziwe testy szklato dopiero uzytkownicy zrobia jak trafi w ich rece
ale cena jak zwykle absurdalna.
Jak na razie takie zdjęcia jak na optycznych nie zachęcają do zakupu. Cena za "efekt worka foliowego" jak to zjawisko słusznie powyżej opisano, wydaje się absurdalna.
Mam nadzieję że to szkło jest lepsze niż na zdjęciach przykładowych z Optycznych, jeśli nie jest to... zonk!
A może stałki rozpuszczają użytkownika i po zumie nie ma co cudów rozdzielczości się spodziewac?
Fotografuję bez pośpiechu... Mój sprzęt: 1/ Dobre i wygodne buty. 2/ Zestaw "Małpa z Brzytwą" czyli ΣSIGMALux 50mm f/1.4 EX DG HSM z przypiętym 5DMkII, zoom nożny, flash... jaki flash???
3/ Czasem także ΣSIGMA 12-24mm f/4.5-5.6 EX DG HSM i Carl Zeiss Planar T* 1.4/85 ZE
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Ten test na optycznych to jakas masakra jest... Chyba egzemplarz jakis nie ten teges...
zdjecia sa ostrzone na zero, dlatego tak to wyglada, jak dla mnie powinni zawsze ustawiac standard