Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Wątek: Jaka rozdzielczosc lepsza?

Mieszany widok

Domyślnie Jaka rozdzielczosc lepsza?

Czesc Wszystkim
    Mam 10d i chodzi mi o to w czym lepiej jest zapisac zdjecia w gorszej jakosci Large czy w lepszej Medium???Chodzi mi o pozniejsze kadrowanie zdjecia,obrabianie,jakosc. I z gory zaznaczam-wiem ze RAW jest najlepszy.Ale Rawy za duzo miejsca zajmuja a musze duzo zdjec zrobic.
    Z góry dzieki za odpowiedz. pzodrawiam wszystkich

Uzależniony Awatar Riccardo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez electron
    Czesc Wszystkim
    Mam 10d i chodzi mi o to w czym lepiej jest zapisac zdjecia w gorszej jakosci Large czy w lepszej Medium???Chodzi mi o pozniejsze kadrowanie zdjecia,obrabianie,jakosc. I z gory zaznaczam-wiem ze RAW jest najlepszy.Ale Rawy za duzo miejsca zajmuja a musze duzo zdjec zrobic.
    Z góry dzieki za odpowiedz. pzodrawiam wszystkich
    IMHO jesli pozniej chcesz kadrowac to Large
    Pozdrawiam
    Riccardo
    --
    Fuji & Ricoh

Uzależniony

Domyślnie

Pytanie brzmi:

Dlaczego musisz robic tak duzo zdjec ze niemozesz ich zapisywac jako .JPG w najwyzszej jakosci (od biedy), lub RAW?

Zwaz na fakt ze nie liczy sie ilosc lecz jakosc... Mocno sie nad tym zastanow.
    Czarna puszka i gruszka... www.andee.nwz.pl

Domyślnie

poza tym Large to właśnie _lepsza_ jakość...

Pełne uzależnienie Awatar Pszczola
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rysiaczek
    poza tym Large to właśnie _lepsza_ jakość...
    "Large" to 'tylko' wieksza rozdzielczosc. Zapewne w 10d tak jak i w 350d 'Large' mozna ustawic z 2 rodzajami kompresji: mniejsza i wieksza.
    EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pszczola
    "Large" to 'tylko' wieksza rozdzielczosc. Zapewne w 10d tak jak i w 350d 'Large' mozna ustawic z 2 rodzajami kompresji: mniejsza i wieksza.
    Right, right, odpowiedziałem 'językiem' pytającego

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Jesli stac cie na 10D i jakies szkla to co za problem ze dwie karty 1GB dokupic lub databank (Welland+czytnik+uzywany dysk rzedu 20GB wyniosa ok 600zl max).
    Vitez ty się nie wypuszczasz za daleko??? Naprawdę nie Twoja rzecz na co stać lub nie autora wątku... Widzisz niektórych z nas stać na coś więcej niż 10D i jakieś szkła, ale na kolejne karty czy databank czy cokolwiek innego muszą swoje odczekać... i wątpię żeby electron czekał na taką właśnie "radę"...

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rysiaczek
    Vitez ty się nie wypuszczasz za daleko???
    Nie.
    Moja rada jest dostosowana dokladnie do fragmentu wypowiedzi autora watku, ktory zacytowalem. Nic wiecej, nic mniej.
    Masz problem z pojemnoscia - powieksz pojemnosc a nie pomniejsz jakosc.

Domyślnie

Myślę, że to by była znacznie lepsza odpowiedź (z którą zresztą się zgadzam)

Bywalec Awatar Hipek

Domyślnie

POPIERAM :-D
    20D+BGE2, Canon EF 17-40 L USM, Canon EF 24-105 L USM IS, Canon EF 100-400 L USM IS, EX 580

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez electron
    I z gory zaznaczam-wiem ze RAW jest najlepszy.Ale Rawy za duzo miejsca zajmuja a musze duzo zdjec zrobic.
    Jesli stac cie na 10D i jakies szkla to co za problem ze dwie karty 1GB dokupic lub databank (Welland+czytnik+uzywany dysk rzedu 20GB wyniosa ok 600zl max).

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów