Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Wątek: jakosc fotek z L-ek z cyfrą

Plastek
    Guest

Domyślnie

co taka cisza zapanowała... ani protestu nie widze ani poparcia...

Początki nałogu

Domyślnie

bardzo dziwna sprawa - moze jakas oklapla sztuka tego 70-200?

Bywalec Awatar Duty

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Plastek
    aparat zasygnalizowal zlapanie ostrosci fotka robiona ze statywu czas 1/800s ...nie moglo byc poruszone. narazie musicie wierzyc temu co pisze albo dawac maile to wysle cale fotki
    Jak dla mnie to dla 70-200 4L masz za daleko ostrość ustawioną - vide: nieostra antena.
    Czasem jak w plenerze miałem podpięty do 350D obiektyw 70-200 2,8 IS - co by go nie przepinać na dworze
    do 1DMKII zamiast 24-70 za często (nie cierpię kurzu) - to zdarzało mi się dziwne zachowanie na co drugim zdjęciu - ostrosc albo z przodu, albo z tylu. Mimo, iż pewien byłem, że 350D potwierdził ostrosc - stał dodatkowo na statywie.
    Ten sam obiektyw z 1D nigdy tak się nie zachowuje - zawsze jest przewidywalny, nawet z ręki
    Nieważne, jaki sprzęt posiadasz. Ważne, jak go potrafisz wykorzystać.

Plastek
    Guest

Domyślnie

nie sugeruj sie antena bo ona jest kilka dziesiat metrow wczesniej na maszcie innego budynku... po drugie zostawmy pelna dziure co powiecie na reszte fotek...??

Bywalec Awatar Duty

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Plastek
    nie sugeruj sie antena bo ona jest kilka dziesiat metrow wczesniej na maszcie innego budynku... po drugie zostawmy pelna dziure co powiecie na reszte fotek...??
    Jak to nie sugeruj? Przeciez przy takiej samej przyslonie mydło powinno być i na antenie i na oknie przy 70-200 /135 5,6.
    Wygląda, jakby aparat wyostrzyl na okno... po przeciwnej stronie budynku - czyli test niemiarodajny.
    Nie mów mi, ze 70-210 /135mm/5,6 ma głębię ostrości na kilkadziesiąt metrów - skoro antena prawie ostra? Może tu wlaśnie aparat ustawił ostrość za blisko - tak, że oba elementy są w miarę OK, a rzeczywisty punkt ostrzenia wyszedł między nimi??
    Zapodaj kawalek wieloplanowy - zebysmy sobie sami mogli przesledzic rozklad ostrosci - cos jak testy Viteza z 5D. Nie wymagaj analizy obiektywu po przedstawieniu zdjecia z dwoma elementami, z których jeden kazesz na dodatek ignorowac
    Nieważne, jaki sprzęt posiadasz. Ważne, jak go potrafisz wykorzystać.

Bywalec Awatar Hipek

Domyślnie

przepraszam.... ale czy to jest reklama .....mydełka FA?
    20D+BGE2, Canon EF 17-40 L USM, Canon EF 24-105 L USM IS, Canon EF 100-400 L USM IS, EX 580

Plastek
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Duty
    Jak to nie sugeruj? Przeciez przy takiej samej przyslonie mydło powinno być i na antenie i na oknie przy 70-200 /135 5,6.
    Wygląda, jakby aparat wyostrzyl na okno... po przeciwnej stronie budynku - czyli test niemiarodajny.
    Nie mów mi, ze 70-210 /135mm/5,6 ma głębię ostrości na kilkadziesiąt metrów - skoro antena prawie ostra? Może tu wlaśnie aparat ustawił ostrość za blisko - tak, że oba elementy są w miarę OK, a rzeczywisty punkt ostrzenia wyszedł między nimi??
    Zapodaj kawalek wieloplanowy - zebysmy sobie sami mogli przesledzic rozklad ostrosci - cos jak testy Viteza z 5D. Nie wymagaj analizy obiektywu po przedstawieniu zdjecia z dwoma elementami, z których jeden kazesz na dodatek ignorowac
    no bo wszystkie fotki byly ostrzone na to okno(konkretnie to szersze blizej balkonu) zarówno ze standardowych obiektywow jak i tele... wiec nie dziwne ze antena jest nie ostra chyba... jak chcesz to daj maila wysle ci cale fotki...

Bywalec
    Miasto
    Żywiec

Domyślnie

Cosik jest nie teges....w tym teście.

Ot choćby to zdjęcie
    http://canon-board.info/attachment.php?attachmentid=397
    U mnie 70mm przy F4 wygląda tak
    całe zdjęcie

i 100% crop

Dziwne...

Początki nałogu

Domyślnie

tez tak sadze...sklada sie tak ze porobilem fotki 70-200 4L i bylem zachwycony jakoscia - zadne to testy ale i tak mi wiele powiedzialy.
    Zrypany obiektyw przydarzyc sie moze zawsze i wszedzie.

Coś już napisał Awatar slonek
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paweł
    Zgadzam sie w 100%. Cos jest ni tak. Moze jakis walniety egzemplaz?
    20D, EF 17-40L f1:4; EF 70-200L f1:4; EF 50 f1:1,4; 580EX + kilka gadżetów

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów