Witam
Dawno mnie tutaj nie bylo. Aktualnie siedzie w Nikon'ie, ale rozwazam przejscie do Canona. Normalnie robie zdjecia lustrznakami (w Canon rozwazam 7D). Jednak zaczolem takze nurkowac i mysle powaznie o zdjeciach pod woda. Moja dzialka fotograficzna to przyroda rejonow polarnych. Teraz zejde takze pod wode. Tak wiec przed przejsciem mam dylemat. Czy myslec o obudowie do 7D i zestawem lamp, czy tez w poczatkowym etapie wystarczajacy jest aparat typu G10 lub G11 z obudowa (nie Canona ale rozwazam firm niezaleznych i do nich lampy), zestawem lamp zewnetrzych, konwerterem na szerszy kont. Biorac obudowe do 7D napewno nalezy doplacic ze 3 tysiace. A na dodatek dobra fotografia podwodna to nauka nurkowania i fotografowania. Tak wiec potrzeba na to ze dwa lata. Wtedy pewnie juz bede myslal o innej lustrzance i rozwazal zestaw bardziej prof (jak cos z tej fotografii bardziej wypali). Tak wiec pytanie jest proste i skierowane do osb ktore robily zdjecia takim aparatami pod woda - czy to jest dobry zeswtaw na nauke fotografowania pod woda.

Mateusz