Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 36

Wątek: 7D padł AF :\

maniak
    Guest

Angry 7D padł AF :\

Witam, nawet nie tydzień temu kupiłem aparat. Af od początku chodził jakoś nie najlepiej. Wgrałem nowy soft pochodził 2 dni i dzisiaj rano ani drgnie :\
    Czy możliwe że przestawiłem coś przez przypadek i nie mogę znaleźć, może to problem firmawe'u? Czy tylko serwis ?
    Sprawdzałem na 2 obiektywach, na obu ani drgnie.
    Aparat ma 1500klampnięć

Pełne uzależnienie Awatar gadget_zary
    Miasto
    Żary/Wrocław

Domyślnie

spróbuj wgrać na nowo fabryczny soft

KaczyX
    Guest

Domyślnie

Mógłbyś go uratować serwisem, jeśli masz gwarancję. Ale po zmianie softu tracisz gwarancję. Więc pozostaję Ci chyba płatny serwis.

edit : wybaczcie. zawsze miałem świadomość że zmiana softu powoduje utrate gwarancji na aparat. jeśli nie miałem racji to przepraszam i dzieki za oswiecenie.
    Ostatnio edytowane przez KaczyX ; 04-01-2010 o 13:01

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KaczyX Zobacz posta
    Mógłbyś go uratować serwisem, jeśli masz gwarancję. Ale po zmianie softu tracisz gwarancję. Więc pozostaję Ci chyba płatny serwis.
    Nieprawda.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KaczyX Zobacz posta
    Ale po zmianie softu tracisz gwarancję.
    Bzdura!
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Początki nałogu Awatar preinwher
    Miasto
    Zakopane

Domyślnie

Legalny soft nie powoduje utraty gwarancji.
    Koledzy mnie uprzedzili
    Canon eos 5d - ef 17-40 mm f/4L - ef 85 mm f/1.8 - ef 70-200 mm f/2.8 L IS - 430 EX
    http://www.waldemarlach.iportfolio.pl/

Przeszukaj forum http://maciejko.net/cbsearch/

maniak
    Guest

Domyślnie

Nigdzie w warunkach gwarancji niema takiego podpunktu. Producent pisze tylko że zmianie softu jest na własną odpowiedzialność a aparat bezpośrednio po zmianie działał.
    Wkurzyłbym się gdyby było inaczej by wychodziłoby na to żeby w nowym aparacie pozbyć się błędu nakładających się zdjęć i innych rzeczy musimy wyrzec się gwarancji.. niedorzeczne.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Popołudniu wrócę z pracy spróbuje wgrać stary soft (jeśli w ogóle przyjmie starą wersje?)

Dodam tylko że robiłem fotki przy -5 przy delikatnie pruszącym śniegu. Może dostał wilgoć albo co? Obiektyw zmieniałem kilka razy ale zawsze bagnetem w dół, po powrocie sprzęt leżał w torbie kilka godzin wiec chyba nie miało prawa się nic stać?
    Ostatnio edytowane przez maniak ; 04-01-2010 o 13:04 Powód: Automerged Doublepost

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Rzeszów/Limerick

Domyślnie

Witam,
    KaczyX,nie siej paniki....wgranie softu ze strony producenta nie wiaze sie z utrata gwarancji.Mam wgrany soft 1.1.0 ze stronki http://www.dpreview.com/news/0911/09110502canon7d.asp i nie mam z nim zadnych problemow...
    Mysle ze nie jest to wina firmware.Mialem przypadek zwiszenia sie aparatu Canon 7D
    poprostu ktoregos dnia nie odpalil, z racji tego ze mial 5 DNI odeslalem do sprzedawcy i kupilem nowy.
    maniak sprobuj przywrocic ustawienia fabryczne aparatu ''kasowanie nast.aparatu'' i jezeli bawiles sie roznymi ustawieniami to jeszcze ''Kasowanie nast.funkcji C.Fn.
    wyciagniecie baterii podtrzymujacej rowniez daje takie same efekty.
    Jak nie pomoze to servis.
    Ostatnio edytowane przez ramzes63 ; 04-01-2010 o 13:20 Powód: Automerged Doublepost

Uzależniony Awatar iktorn92
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Na gwarancji go

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maniak Zobacz posta
    Dodam tylko że robiłem fotki przy -5 przy delikatnie pruszącym śniegu. Może dostał wilgoć albo co? Obiektyw zmieniałem kilka razy ale zawsze bagnetem w dół, po powrocie sprzęt leżał w torbie kilka godzin wiec chyba nie miało prawa się nic stać?
    Warunki zewnętrzne nie miały tutaj nic do rzeczy, tak samo ułożenie aparatu. Wydaje mi się, że również nowy soft nic tu nie wnosi, zwyczajnie padł AF i koniec. Jeśli możesz, to wymień puchę na nową, jak nie da rady, to tylko serwis. Powodzenia.
    Jarek

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów