Ja bym zaczął od podniesienia lustra, odwrócenia aparatu do góry nogami i dmuchnięcia gruszka w szczeliny AF-a... Pomóc nie pomoże, zaszkodzić nie powinno.
Ja bym zaczął od podniesienia lustra, odwrócenia aparatu do góry nogami i dmuchnięcia gruszka w szczeliny AF-a... Pomóc nie pomoże, zaszkodzić nie powinno.
Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!
Chciałem napisać to co oskarkowy, ale mnie uprzedził![]()
Niestety, przykro mi to stwierdzić ale AF jest trup
Żaden z wymienionych przez was sposobów nie przyniósł rezultatu.
Na szczęście dobrze żyje ze sprzedawcą gdzie brałem puszkę więc chyba nie będzie problemu z wymianą.
Problem rozwiązany ale w sposób za który na pewno mnie przechrzcicie hehe.
Ze zwrotem aparatu nie miałem problemu ale okazało się ze więcej siódemek nie ma na stanie..
Ale był jeden D300s.
Jako że na szkłach jechałem pożyczonych i właściwie nic mnie w Canonie nie trzymało poza zepsutym body które właśnie zwróciłem.. wziąłem Nikona a za różnicę w cenie wziałem 35mm 1.8
Tak więc przez przypadek dylemat jaki miałem przy wyborze body (i systemu poniekąd) rozwiązał się w sposób losowy.
Gdyby przypadkiem wróciło do mnie info co było przyczyną niesprawności w Canonie nie omieszkam wspomnieć. Wszystkim serdecznie dziękuję za pomoc.
hahaha to jedna z śmieszniejszych historii i niepoważnych zarazem jakie przeczytałem na tym forum![]()
Siedzę już 2godzinę i się nim bawię i nie sądzę abym źle zrobił.
Wręcz przeciwnie. Wiem wiem to forum canona. Więcej nie napisze bo mnie zjecie![]()
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj