Czy ja kiedykolwiek ci mówiłem, że 2+2=5?
już w tym miejscu czułem pismo nosem
Problem w tym, że bezlusterkowce - przynajmniej w strategii m/43 - to następcy kompaktów. A, że w porównaniu z aps-c nie mają się czego wstydzić na h-iso jednocześnie posiadając tyle fajnych rozwiązań...
Nie zapominaj proszę o b. agresywnych obrazkach naśmiewających się z m/43: jakoby mniejsza matryca np. mojego GF1 była gorsza (na h-iso jak przypuszczam) od aps-c NX10.
Tymczasem ani Daniel ani ty z twoim 50% słomianym cropem nie .... brakuje mi tu słów akustyka - coś w deseń: nie powala.
Zapewne (piszesz o bezlusterkowcach w ogóle nie o Sams, pamiętasz?) używałeś PEN z VF-2 albo G/H1 czy GH2... to po pierwsze.
Po drugie sam tu kiedyś ztcp pisałeś, coś w deseń, że wystarczy ci NX z 30/2 - czy twojej dslr towarzyszy w torbie tylko kit...
Oj, czy masz rację? Ostatnio mój E-PL1 z PL45 macro zawiódł mnie przestrzeliwując kilka kadrów (uradowanego nagłą wizytą wujka) dziecka. BTW. Szkło było ustawione w trybie full (zakres AF)...
To tyle na temat najczarniejszego scenariusza (korpus ze średnim AF, bez lampki doświetlającej, szkło z wolnym AF (tryb - FULL), zastane, 3200 oczywiście Panasa CDAF komentować po raz kolejny nie zamierzam, jest tego od cholery w Mediach, każdy może zweryfikować "już na kicie", że piszesz bzdury (piszesz o bezlusterkowcach w ogóle nie o Sams, pamiętasz?). Co śmieszniejsze teraz nawet już na kicie Olympusa (szkła z literkami MSC w nazwie). W ogóle pomińmy temat GH2 i 14-140...
Po ostatnim przestrzelaniu D90, 50D i GF1 w ostrym słońcu, niestety muszę zainwestować w VF-2.
Tu masz rację. Temat załatwia hack albo w baterii (chińskie podróbki) albo w fw (pozwala na używanie chińskich podróbek), ale co tam mój kumpel pojechał po bandzie i kupił 10 sztuk bateryjek![]()
Wiesz tak w zasadzie to jest D3 (39 ms) i jest reszta...
A tu bonus
http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=38553618
Zapomniałeś dopisać "w Samsunga" albo "dla sportu". Poza tym nie sądzę (po kieleckim sklepie foto, nie MM etc.), żeby sprzedawca wciskał na wydrę bezlusterkowca komuś, kto przyjdzie i powie, że chce focić sport "na Koronie" czy jest soccer mamą na etacie w komitecie rodzicielskim.
Ztc mi wiadomo Grzesiek jednej koleżance "wcisnął" D90 (jest mega zadowolona), teraz zapewne by to było D7000...
Tak, m/43 ma drogie szkła, tak? Sams jest zapewne tańszy. Wolny wybór. Nikt nikogo za łańcuch nie prowadzi do sklepu po "jedyny słuszny system".
Ja tylko napiszę tak: zanim ktoś kto ma system dslr wdepnie (ja to piszę w innym kontekście niż ty) w NX, warto prześledzić podnietkę jotesa tym systemem i potem jeszcze raz na koniec przeczytać jego niewątpliwie rozczarowanie.
Jakość optyki i jej cena to nie wszystko![]()