Ciekawe jak obraz będzie miał się do Sigmy DP. A jak szum będzie jak w 500d to chyba czas sprzedac klapiace lustro...
Ciekawe jak obraz będzie miał się do Sigmy DP. A jak szum będzie jak w 500d to chyba czas sprzedac klapiace lustro...
=============
www.fotolux4.blogspot.com/
To ma przypominać poważne lustro, kosztować tyle co mikro4/3, jechać na marketingu jak Sony.
Nie oferuje nic co by mnie zainteresowało w jakimkolwiek aspekcie , i jeszcze ten nowy bagnet ... taka fotograficzna Kia, bo nawet nie Skoda.
Już kiedyś Samsung miał w swojej ofercie lustrzankę, do której zaproponował swój własny bagnet. Nazywało się to SR-4000.
Zawojował tym rynek....
Bez wsparcia innych firm lub bez agresywnego marketingu, będzie to bardzo mało popularny system.
http://www.dpreview.com/gallery/samsungnx10_preview2/
1600 porównywalne z 400-800 w LX3
3200 mocne cienie - 12800 z 7D wygląda dużo lepiej. Zostawia więcej detalu (100L IS) i ulubione przez Alfioków kolorowe plamki Siódemki, w NX10 przybierają postać już pasków (banding).
Generalnie to może być hicior pod warunkiem odpowiedniej ceny.
Imho wygrali by to gdyby zrobi to w 8-10 MPx max.
Jeszcze raz: bravo Canon R&D za sensor w 7D!
Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 04-01-2010 o 21:52
the silence is deafening
the silence is deafening
To życzę powodzenia z taka cena :-) cena na poziomie 1000d miała by sens,a tak to zginie w tłumie.
=============
www.fotolux4.blogspot.com/
To wygląda praktycznie jak lustro. Jestem ciekaw ilu laikom uda się wmówić w markecie że kupili dslr?
Cena póki co jest zaporowa ale z G1 było identycznie. Nowość, pierwsze APSC tego typu. Jeśli rozwiną to może to być pierwszy poważniejszy system w tym formacie.
Marketingu Samsunga bym nie lekceważył to potentat elektroniki i może jeszcze zaskoczyć niejednym.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner