Strona 98 z 99 PierwszyPierwszy ... 488896979899 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 971 do 980 z 983

Wątek: Samsung NX

Początki nałogu Awatar cohontes
    Miasto
    .

Domyślnie Odp: Samsung NX

Myślę o zamianie swojego 5D na coś poręczniejszego i na myśl przychodzi mi NX300 dobry wybór, czy na rynku co lepsze/korzystniejsze sprzęty?

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

jak juz muszisz to wez cos i innej zasadzie dzialania, np. aparat który jest bezgłosny - z centralną migawką np. fuji x100, lub z możliwością migawki elektronicznej. wymieniac na coś z gorszym obrazkiem i tez klapiacym tyle ze troche mniejszym to bez sensu wg. mnie.

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

ja bymk chyba poszedl w fuji x-t
    swietny obrazek,maly, fajny design
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Cytat Zamieszczone przez cohontes Zobacz posta
    Myślę o zamianie swojego 5D na coś poręczniejszego i na myśl przychodzi mi NX300 dobry wybór, czy na rynku co lepsze/korzystniejsze sprzęty?
    Wszystko zalezy czego wymagasz od aparatu? czy wizjer C potrzebny i jakie szkla?

Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta
    ja bymk chyba poszedl w fuji x-t
    swietny obrazek,maly, fajny design
    Fuji fajny sprzet - ale cenowo juz drozej wypada i obiektywy wieksze.

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Mam 5D, mam samsunga (NX10).
    IMO to sprzęty na inne okazje.
    C-F-K - forever

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Ponoć Nikon kupił od Samsunga system NX. Nie jestem pewien czy to prawda (wkrótce się dowiemy), ale miałoby to sens tak dla Nikona (brak systemu bezlusterkowego APS-C) jak i Samsunga (NX się nie przebił jako system a Samsung jako producent foto).

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Ale czego Nikon nie ma, a co jest w NX, że musieliby to kupować zamiast zrobić podobny system na bazie tego co mają?
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 02-12-2015 o 17:22
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ale czego Nikon nie ma, a co jest w NX, że musieliby to kupować zamiast zrobić podobny system na bazie tego co mają?
    Wydaje mi się, że to bardziej Samsung musi sprzedać niż Nikon kupić Oczywiście, że Nikon mógłby wszystko to zrobić. Ale może np. brakuje mu czasu ze względu na nietrafioną strategię (1")? A skoro jest okazja, to czemu nie. Współpraca z Samsungiem może być też dobrym kierunkiem ze względu na jego potencjał w zakresie technologii półprzewodnikowej. Pewnie już mają kilka gotowych chipsetów (sensor, procesor, pamięci etc.) na różne modele aparatów i są to w stanie szybko wyprodukować.
    Na marginesie, to uważam, że podobną sytuację ma Canon. Niby teoretycznie są w stanie zrobić wiele, tylko czy im się to opłaca, żeby sprzedać potem ten milion korpusów foto? Tymczasem taki Samsung czy Sony będą mieli zawsze inną skalę produkując wielokrotnie więcej na potrzeby telefonów komórkowych, innych gadżetów konsumenckich czy przemysłu motoryzacyjnego (za chwilę każde auto będzie mieć z 10 kamer).

P.S. A z konkretów, to nie mają 4K
    Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 02-12-2015 o 17:55

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

NX1 fajny ale ta cena... dobre osiagi niestety marketingu braklo.

Z tego co widze na mocowaniu nx jest kilka szkiel.
    Ostatnio edytowane przez zdebik ; 02-12-2015 o 18:26

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Wydaje mi się, że to bardziej Samsung musi sprzedać niż Nikon kupić Oczywiście, że Nikon mógłby wszystko to zrobić. Ale może np. brakuje mu czasu ze względu na nietrafioną strategię (1")? A skoro jest okazja, to czemu nie. Współpraca z Samsungiem może być też dobrym kierunkiem ze względu na jego potencjał w zakresie technologii półprzewodnikowej. Pewnie już mają kilka gotowych chipsetów (sensor, procesor, pamięci etc.) na różne modele aparatów i są to w stanie szybko wyprodukować.
    Na marginesie, to uważam, że podobną sytuację ma Canon. Niby teoretycznie są w stanie zrobić wiele, tylko czy im się to opłaca, żeby sprzedać potem ten milion korpusów foto? Tymczasem taki Samsung czy Sony będą mieli zawsze inną skalę produkując wielokrotnie więcej na potrzeby telefonów komórkowych, innych gadżetów konsumenckich czy przemysłu motoryzacyjnego (za chwilę każde auto będzie mieć z 10 kamer).

P.S. A z konkretów, to nie mają 4K
    Sony ma matryce 4k więc żaden problem. Chyba że to tak jak w tym rosyjskim kawale; to Samsung chce kupić Nikona .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 98 z 99 PierwszyPierwszy ... 488896979899 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów