Myślę o zamianie swojego 5D na coś poręczniejszego i na myśl przychodzi mi NX300dobry wybór, czy na rynku co lepsze/korzystniejsze sprzęty?
Myślę o zamianie swojego 5D na coś poręczniejszego i na myśl przychodzi mi NX300dobry wybór, czy na rynku co lepsze/korzystniejsze sprzęty?
jak juz muszisz to wez cos i innej zasadzie dzialania, np. aparat który jest bezgłosny - z centralną migawką np. fuji x100, lub z możliwością migawki elektronicznej. wymieniac na coś z gorszym obrazkiem i tez klapiacym tyle ze troche mniejszym to bez sensu wg. mnie.
ja bymk chyba poszedl w fuji x-t
swietny obrazek,maly, fajny design
Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!
Mam 5D, mam samsunga (NX10).
IMO to sprzęty na inne okazje.
C-F-K - forever
Ponoć Nikon kupił od Samsunga system NX. Nie jestem pewien czy to prawda (wkrótce się dowiemy), ale miałoby to sens tak dla Nikona (brak systemu bezlusterkowego APS-C) jak i Samsunga (NX się nie przebił jako system a Samsung jako producent foto).
Ale czego Nikon nie ma, a co jest w NX, że musieliby to kupować zamiast zrobić podobny system na bazie tego co mają?
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 02-12-2015 o 17:22
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Wydaje mi się, że to bardziej Samsung musi sprzedać niż Nikon kupićOczywiście, że Nikon mógłby wszystko to zrobić. Ale może np. brakuje mu czasu ze względu na nietrafioną strategię (1")? A skoro jest okazja, to czemu nie. Współpraca z Samsungiem może być też dobrym kierunkiem ze względu na jego potencjał w zakresie technologii półprzewodnikowej. Pewnie już mają kilka gotowych chipsetów (sensor, procesor, pamięci etc.) na różne modele aparatów i są to w stanie szybko wyprodukować.
Na marginesie, to uważam, że podobną sytuację ma Canon. Niby teoretycznie są w stanie zrobić wiele, tylko czy im się to opłaca, żeby sprzedać potem ten milion korpusów foto? Tymczasem taki Samsung czy Sony będą mieli zawsze inną skalę produkując wielokrotnie więcej na potrzeby telefonów komórkowych, innych gadżetów konsumenckich czy przemysłu motoryzacyjnego (za chwilę każde auto będzie mieć z 10 kamer).
P.S. A z konkretów, to nie mają 4K![]()
Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 02-12-2015 o 17:55
NX1 fajny ale ta cena... dobre osiagi niestety marketingu braklo.
Z tego co widze na mocowaniu nx jest kilka szkiel.
Ostatnio edytowane przez zdebik ; 02-12-2015 o 18:26
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner