Strona 94 z 99 PierwszyPierwszy ... 44849293949596 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 931 do 940 z 983

Wątek: Samsung NX

Domyślnie Odp: Samsung NX

co do jakosci obiektywow - mam kumpla co siedzi w systemie N i od pewnego czsu w Samsungu i bardzo chwali 16-50/2-2.8 - uwaza ze optycznie jest on lepszy niz Nikkor 24-70/2,8 a co do wykonania to mowi ze Nikkor nie dorasta do piet Samsungowi. - wiec chyba nie jest tak zle z jakoscia.
    chwali takze 10, 30 i 45 - zreszta patrzac na sample na flickr'u to sam sie zastanawiam czy wejsc w Samsunga np. NX300

Pełne uzależnienie
    Miasto

Samsung NX1 – konkurencja dla profesjonalnych lustrzanek?

Zdjęcia z NX1 + 50-150 mm f/2,8 S ED OIS:

SLRCLUB, 디지털 사진가를 위한 커뮤니티

Zdjęcia posiadają dane EXIF które są możliwe do odczytania online za pomocą http://www.verexif.com/en/ver.php

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Popatrzyłem chwilę na fotki "testowe" na Digital Cameras, Digital Camera Reviews - The Imaging Resource!. Konkretnie na ISO 6400 NX1 i 7d2. Na pierwszy rzut oka Samsung wygląda wyraźnie lepiej, 28MPix detalu nie poszło w gwizdek. W wolnej chwili porównam z 6d Z pewnością Samsunga nie wolno lekceważyć, choć dotąd robił przeciętne sensory. Przypominam, że NX1 ma pierwszą matrycę APS-C BSI ! Ciekaw jestem Waszych opinii.
    Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 13-11-2014 o 20:04

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Z pewnością Samsunga nie wolno lekceważyć, choć dotąd robił przeciętne sensory.
    Z pewnością. Potencjał mają olbrzymi. Mogliby kupić wszystkie japońskie firmy elektroniczne i jeszcze by zostało. Tylko pytanie, na ile będą się angażować w ten biznes.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Dotąd nie chcieli, bo smartfony i tablety to był prawdziwy boom. Teraz sprzedają im się gorzej, ale równocześnie rynek foto się skurczył. Z drugiej strony cały czas ciągną temat NXa a i produkty wydają się dojrzalsze. Na pewno czują, że warto inwestować w szeroko pojęty imaging, ale nie wiedzą dokładnie w którą stronę to pójdzie i brak im doświadczenia.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Ja stawiam na to że albo kogoś kupią albo nie będą się zbytnio angażować.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Z pewnością. Potencjał mają olbrzymi. Mogliby kupić wszystkie japońskie firmy elektroniczne i jeszcze by zostało. Tylko pytanie, na ile będą się angażować w ten biznes.
    Samsung to duży konglomerat, ale to ma raczej niewielkie znaczenie dla zdobycia rynku foto. Sprzęt foto jest w podfirmie Samsung Electronics w dziale "inne".

General Electric to też duża firma i nawet sa czy były aparaty z logo GE, ale z tego nic nie wyniknie.

A Walmart ma dwa razy tyle obrotów co Samsung i 10 razy tyle ludzi zatrudnia.... Niestety do sukcesów w sprzęcie fotograficznym długa droga dla Samsunga, i sama wielkość niewiele pomoże, bo to jednak zupełnie inny rynek niż telewizory.
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Tak, ale od smartfonów to już bardzo blisko do foto. Zresztą jest dla mnie oczywiste, że tradycyjny rynek foto przestanie istnieć i będziemy mieli do czynienia z konwergencją w wielu wymiarach. W najprostszym przypadku, co już zresztą powoli obserwujemy, video i foto.

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Genialny ruch to zrobiło Sony kupując Minoltę. Samsung to kogo może kupić? Pentaxa? Ja wiem, że większość i tak wali foty komórkami ale na poważnie to liczą się dwie firmy - canon i nikon.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Dla Samsunga sens miałoby kupno jedynie Canona albo Nikona. Bo poziom rozwiązań i udział w rynku typu Pentax, Olympus czy Panasonic to będą mieli sami już za moment. Pewną niewiadomą jest dla mnie Fuji.

Strona 94 z 99 PierwszyPierwszy ... 44849293949596 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów