Pokaż wyniki od 1 do 10 z 983

Wątek: Samsung NX

Widok wątkowy

Coś już napisał

Domyślnie Odp: Samsung NX

docelowo NX kupiony zamiast kompaktu czyli jest opcja raw + jpg ale chcę mieć więcej niż poprawne zdjęcia z wakacji, do codzinnego użytkowania, przeglądanie w laptopie lub monitor LCD, nie mam zapędów wystawienniczych więc jeżeli foto wołane na papier to w albumowych formatach 13x18cm czy coś podobnego; jeżeli nawet gdziś ucieknie balans bieli czy kolor to można w prosty sposób poprawić i nawet nie myślę o cropowaniu czy powiękaszaniu i liczeniu pikseli w szumach póki co jestem zadowolony po kilku pstrykach na spacerku a w przyszłym tygodniu mam wyjazd więc jeżeli pogoda dopisze bo plener zacny - nasze Podhale będę mógł powiedzieć więcej na temat Samsunga! korci mnie zabranie tylko obiektywu 16mm ale z tym zobaczymy kitowy 20-50mm jakoś mi nie leży jego zakres ogniskowej chociaż wygląda machanicznie żle to optycznie jest fajny - o dziwo; chyba najbardziej przeszkadza mi w NX1000 wooooolny zaaaapis, szybka zmiana puntu AF a jpg jest ok! oczywiście jak dla mnie

P.S.
    co do wielkości RAwów ale też i jpg - małe to one nie są !!

P.S.2
    a i teraz fotograficzni puryści mnie "zlinczują" za to że napisałem: jpg mi wystarczy
    Ostatnio edytowane przez bris ; 24-05-2013 o 17:06
    opti

Uprawnienia umieszczania postów