Ja bym sobie sprawił nx'a gdyby była jakaś 50'tka 1.4.
Zestaw 16mm 2.4 i 50 1.4 byłby idealny, a tak jest tylko 30 2.0 i dopiero 85 1.4.
Ja bym sobie sprawił nx'a gdyby była jakaś 50'tka 1.4.
Zestaw 16mm 2.4 i 50 1.4 byłby idealny, a tak jest tylko 30 2.0 i dopiero 85 1.4.
dziękuje wszystkim za porady
więc kupiłem stałke 30/2 i tele 50-200
dziękuje za pomoc forumowiczowi Zanussi, profesjonalne podejście do sprawy, oby takich więcej
następne szkiełko będzie chyba 16 jak się kasa namnoży no i bezapelacyjnie jakaś solidna tania lampa
dzięki i pozdrawiam
jeszcze dla zainteresowanych
30/2 koszt 350zł na alledrogo
50-200 is II koszt 666zł nówka
20/2,8 370zł nówka
16/2,4 760zł nówka
nie wiem czy takie ceny są w innych systemach
nie wiem jak z lampami, bo na allegro nie mogę wyczaić
pozdrawiam
Panowie/Panie
czy jest jakieś wogóle forum samsunga????
aby nie zaśmiecać kfora canoniarzy, i tak bardzo pozytywnie nastawionych na obce elementy
![]()
Ostatnio edytowane przez waldekgdynia ; 11-04-2012 o 10:12
Nie ma forum, bo nie ma komu założyć ? Tym kilku użytkowników?
Czy ktoś orientuje się czy obniżenie rozmiaru zdjęć z 14 M na 10 M pikseli pociąga za sobą pogorszenie ich jakości czy może wprost przeciwnie ?
O innych aspektach tej zmiany mam pojęcie - chodzi mi wyłącznie o jakość fotek.
Ostatnio edytowane przez waldekgdynia ; 11-04-2012 o 22:15
najlepiej chyba p. Waldku samemu to sprawdzić, każdy ma inne oko, zapewne straci trochę na szczegółach, ale czy każdy to zauważy??? sam jutro to sprawdzę, dzisiaj mam nockę, to jak się wyśpie
co do cen nie jest tak źle, miałem canona, ale się go pozbyłem, właśnie ze względu na ceny dobrych obiektywów, w samsungu mam b. dobre obiektywy za rozsądną cenę
szwayko zapewne w tym racje masz, ale widzę po ruchu na alledrogo, że chyba więcej jest "tych kilku użytkowników"
pozdrawiam