Strona 93 z 99 PierwszyPierwszy ... 43839192939495 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 921 do 930 z 983

Wątek: Samsung NX

Początki nałogu Awatar homesicalien

Domyślnie Odp: Samsung NX

NX1000 po prostu jest słyszalny. Nie jest super cichy, ale też nie razi. Bez porównania cichszy od luster.
    A ja odkryłem przedziwną wadę (migawki?) w swoim Samsungu. Dla kombinacji krótkich czasów (<1/1000) i małych wartości przysłony (<2.2) na górze kadru mam jasny, prześwietlony pasek stanowiący do ~12% kadru. Na kicie tego nie widać, o ile nie zrobi się jednego ujęcia normalnie i do góry nogami, ale z jasnym szkłem w słoneczny dzień katastrofa. Czas reklamować.

Bywalec Awatar DarekB
    Miasto
    Działdowo

Widzę, że przyjdzie mi Nikona 1 kupić ;-) Ehh... żeby te Nexy były trochę cichsze. Inne są poza zasięgiem budżetu przeznaczonego na ten cel.

Coś już napisał Awatar rysiek30d

Witam

Miał już ktoś doczyinenia z 45/1.8 ?

Coś już napisał Awatar rysiek30d

Chyba sam będę miał z nią doczynienia, gdyż na allegro pojawiły 45mm się wersje 2d/3d za 1000zł co jest dobrą ofertą patrząc na ceny zagraniczne.
    Dostałem także informacje, że za 2 tyogdnie mają pojawić się 10mm jakby ktoś szukał takiego szkła. Ciekawe jak będzie z ceną.

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez rysiek30d Zobacz posta
    Witam

Miał już ktoś doczyinenia z 45/1.8 ?
    ja ją w łapach miałem - ok

Cytat Zamieszczone przez DarekB Zobacz posta
    Widzę, że przyjdzie mi Nikona 1 kupić ;-) Ehh... żeby te Nexy były trochę cichsze. Inne są poza zasięgiem budżetu przeznaczonego na ten cel.
    albo Pentaxa Q a teraz nastepca wchodzi Q7 na rynek -> Pentax Q7 Review: Digital Photography Review
    powiem szczerze ze ogladalem sample ze starszego modelu (Q) gdzie byla mniejsza matryca (1/2,3) i lekkie zdziwko zrobilem:
    - Adapted lenses tested on the Q : the reference thread - PentaxForums.com
    - PENTAX@PL :: Pentax Q7

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Cichutko tutaj. A w systemie zaczyna się robić naprawdę ciekawie. Myślę nie tylko o rewelacyjnym (przynajmniej na papierze) NX 1, ale o bliskim już 300/2.8

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

mam z Samsungiem podobny problem jak z m4/3 - fajne korpusy, ale optyka robiona "jakos" a nie na "jakosc"...

NX1 wyglada bardzo ciekawie...
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

No, niestety, Samsung duża firma, szybko generuje nowe produkty i szybko je porzuca, często niedorobione. Coś jak Sony. Co do optyki, to trudno generalizować. Widziałem Samsungi 18-55 rozpadające się w dniu kupna, sam używam 30/2.0 już trzeci chyba rok i jestem super zadowolony. Z kupnem 300/2.8 miałbym chyba problem psychologiczny, nawet nie ze względu na obawy o jakość. U Canona mogę kupić dziś taki obiektyw i jutro go sprzedać, to tylko kwestia ceny. Natomiast Samsung pozostanie głęboką niszą jeszcze przez parę lat, nawet jeśli będzie mieć znacznie lepsze produkty od Canona...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Strona 93 z 99 PierwszyPierwszy ... 43839192939495 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów