Strona 90 z 99 PierwszyPierwszy ... 40808889909192 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 891 do 900 z 983

Wątek: Samsung NX

Coś już napisał

Domyślnie Odp: Samsung NX

udało mi się kupić nowy 16mm w przyzwoitej cenie moje 3 GR o systemie Samsung NX uważam że przy obecnych cenach na rynku system NX jest wart zainteresowania, z powodzeniem zastąpi lustrzankę "entry level" na urlopie czy w codziennym użytkowaniu a stałki mozna trafić nowe lub na licytacjach w popularnych portalach aukcyjnych
    opti

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

ile dałeś za szesnastkę?
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Coś już napisał

+/-730pln z przesyłką, wiem że bywało na rynku taniej ale jak za takie szkło jest to rozsądna cena
    opti

Początki nałogu

Cytat Zamieszczone przez bris Zobacz posta
    udało mi się kupić nowy 16mm w przyzwoitej cenie moje 3 GR o systemie Samsung NX uważam że przy obecnych cenach na rynku system NX jest wart zainteresowania, z powodzeniem zastąpi lustrzankę "entry level" na urlopie czy w codziennym użytkowaniu a stałki mozna trafić nowe lub na licytacjach w popularnych portalach aukcyjnych
    A jak żyjesz z tymi ogromnymi RAWami jakie produkują puszki NX.

PS
    Też uważam, że jeśli ktoś nie ma jakiś powiązań z innymi systemami i może swobodnie wybierać bezlustrowca, to pod względem cenowym NX jest ciekawą propozycją, tym bardziej, że czasami schodzące z rynku produkty foto Samsunga mają śmiesznie niskie ceny.

Coś już napisał

docelowo NX kupiony zamiast kompaktu czyli jest opcja raw + jpg ale chcę mieć więcej niż poprawne zdjęcia z wakacji, do codzinnego użytkowania, przeglądanie w laptopie lub monitor LCD, nie mam zapędów wystawienniczych więc jeżeli foto wołane na papier to w albumowych formatach 13x18cm czy coś podobnego; jeżeli nawet gdziś ucieknie balans bieli czy kolor to można w prosty sposób poprawić i nawet nie myślę o cropowaniu czy powiękaszaniu i liczeniu pikseli w szumach póki co jestem zadowolony po kilku pstrykach na spacerku a w przyszłym tygodniu mam wyjazd więc jeżeli pogoda dopisze bo plener zacny - nasze Podhale będę mógł powiedzieć więcej na temat Samsunga! korci mnie zabranie tylko obiektywu 16mm ale z tym zobaczymy kitowy 20-50mm jakoś mi nie leży jego zakres ogniskowej chociaż wygląda machanicznie żle to optycznie jest fajny - o dziwo; chyba najbardziej przeszkadza mi w NX1000 wooooolny zaaaapis, szybka zmiana puntu AF a jpg jest ok! oczywiście jak dla mnie

P.S.
    co do wielkości RAwów ale też i jpg - małe to one nie są !!

P.S.2
    a i teraz fotograficzni puryści mnie "zlinczują" za to że napisałem: jpg mi wystarczy
    Ostatnio edytowane przez bris ; 24-05-2013 o 17:06
    opti

Początki nałogu Awatar homesicalien

Właśnie przymierzam się do zakupu nx1000+30/2? Czy są jakieś sensowne alternatywy (aps-c + jasny stały standard o bardzo dobrej jakości) w tej cenie (do 2000)? Zniosę wiele jeśli chodzi o ergonomię aparatu, zależy mi przede wszystkim na świetnym obiektywie. I po krótkim researchu dochodzę do wniosku, że to zestaw bardzo niedoceniany i zupełnie niesłusznie niepopularny, bo jak już się trafi na zdjęcia i opinie o 30/2... opinie są jednigłośne, a zdjęcia bliskie efektom z N50/1.8. Nawet NX1000 wydaje się być udany. Czy ktoś potwierdzi albo zaprzeczy, że ostrzenie manualne na ekranie jest rozwiązane bardzo szybko i efektywnie? Jak to działa?
    Ostatnio edytowane przez homesicalien ; 05-06-2013 o 23:09

homesicalien w cenie do 2 000 - tylko chyba jeszcze Pentax K-01 + DA 40 mm f/2.8 XS (czesto w promocji byl ten zestaw w okolicach 1600) - szklo wzorowane na ich Limited'zie. Tu masz kilka sampli:
    - Walkabout lens trial of the DA40XS - PentaxForums.com
    - Behind the Scene. Pentax K01, DA 40mm f/2.8 XS Lens | Flickr - Photo Sharing!
    - DA 40 mm f/2.8 XS - a set on Flickr

Początki nałogu Awatar homesicalien

No proszę, a już zawiesiłem poszukiwania. Sample wyglądają bosko. Nadal jednak NX1000 na lekkim prowadzeniu, bo za 2000 w zestawie kit i dobra stałka, ogniskowa tej stałki bardziej uniwersalna i mimo wszystko rekompensuje ewentualną gorszość od 40XS lepszym światłem. Jeśli jednak do K-01 bez żadnych zahaczeń, z potwierdzeniem ostrości i pomiarem światła podepnę mojego kurzącego się w szufladzie SMC Takumara 50/1.4, to mogę mieć problem z wyborem.

NX'y bardzo fajne sa mozesz poczytac o nich takze na forum Pentaxa -> PENTAX@PL :: Inne systemy
    co do ceny to tak jak CI mowilem mozesz wyrwac w jakiejs promocji K-01 + 40 xs za ok 1600 (nawet za 1400 byl) - (sam kit 40xs kosztuje ok950pln) ,a kita 18-55 dokupic za ok 150-200pln. Plusem K-01 jest nie watpliwie ze jako jedyny bezlusterkowiec ma pozostawiony bagnet po lustrze - co oznacza ze w przyszlosci w razie czego moglbys kupic sobie lustro Pentaxa bez zmiany szklarni co do m42 to raczej chyba tak wlasnie bedzie lepiej poczytac moze -> PENTAX@PL :: Pentax K-01
    Za to w Samsungu plusem jest ze mozna za smieszne pieniadze czesto wyrwac fajne szkielka No i czesto nowe "puszki" NX nowe wchodza nawet
    Ostatnio edytowane przez Lucas1981r ; 07-06-2013 o 11:35

Początki nałogu
    Miasto
    Jarosław

przewaga K-01 to lampa i focus peaking. Do tego cena w USA połowa polskiej.

Strona 90 z 99 PierwszyPierwszy ... 40808889909192 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów