Strona 9 z 99 PierwszyPierwszy ... 78910111959 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 983

Wątek: Samsung NX

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacula Zobacz posta
    Czyżby Samsung miał być pierwszy? FF bez lustra? Oby jak najszybciej!
    Jestem prawie pewien, że nie.

1. Co miałaby dać "bezlusterkowość"? Wymiary nie będą małe, a dodatkowo konieczna będzie jeszcze jedna linia obiektywów.

2. Kto to miałby kupić? Byli "kompaktowcy"?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta

1. Co miałaby dać "bezlusterkowość"? Wymiary nie będą małe, a dodatkowo konieczna będzie jeszcze jedna linia obiektywów.

rozmiar matrycy w przypadku bezlustrowcow nie ma praktycznie zadnego wplywu na rozmiar aparatu
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Początki nałogu

Domyślnie

Jak to co? Cisza, wlasnie male wymiary (przede wszystkim mala glebokosc korpusu), mniejsza waga, zawsze ostrosc na oko - face detection Jest masa zalet. Uzywalem 40d, uzywam 5d i chetnie zamienilbym tego klamota na cos bardziej porecznego z matryca FF. Do tego kilka nalesnikow i bedzie bomba. A gdyby af byl szybkosci panasonica m4/3, to pewnie bylby lepszy niz obecnie boczne punkty w 5d.
    Moze ja bym to kupil. Tez kiedys uzywalem kompakta

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Czyżby Samsung miał być pierwszy? FF bez lustra? Oby jak najszybciej!
    Ustalmy fakty:
    - większość na forum nie pała miłością do tego co Alphy 850-900 robią na h-iso, nie kupiło Sony FF mimo najniższej ceny na rynku. Co Sam robi na h-iso wszyscy widzimy.
    - wielu osobom na forum nie podoba się nawet D700 (takie 3D w przebraniu)
    - po pierwszej plotce już pierwsze zamówienia składają najwierniejsi
    - zero info o szkłach, w przeciwieństwie do np. Nikona, który jeszcze zrobi jedną stałkę i będzie miał komplet weselny a klient jakby ma w **** MPx jeśli tylko zdjęcie jest ostre.

A850 - $2000
    NX10 (aps-c) - $700
    Sam FF - $1500?

ROTFL

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Ustalmy fakty:
    - większość na forum nie pała miłością do tego co Alphy 850-900 robią na h-iso, nie kupiło Sony FF mimo najniższej ceny na rynku. Co Sam robi na h-iso wszyscy widzimy.
    - wielu osobom na forum nie podoba się nawet D700 (takie 3D w przebraniu)
    - po pierwszej plotce już pierwsze zamówienia składają najwierniejsi
    - zero info o szkłach, w przeciwieństwie do np. Nikona, który jeszcze zrobi jedną stałkę i będzie miał komplet weselny a klient jakby ma w **** MPx jeśli tylko zdjęcie jest ostre.

A850 - $2000
    NX10 (aps-c) - $700
    Sam FF - $1500?

ROTFL
    Zgadzam się z Tobą, ale im więcej firm zrobi bezlustro aps-c lub ff, tym szybciej takie cudo ujrzymy w wydaniu jedynej słusznej firmy, czyli Canona i szybciej tego typu sprzęt będzie taniał. A nie ukrywam, że gdyby C miał takie 5d II bez lustra, kupiłbym je w cenie obecnego 5d II, nawet gdybym musiał podpinać zwykłe szkła ef.

Domyślnie

i szybciej tego typu sprzęt będzie taniał. A nie ukrywam, że gdyby C miał takie 5d II bez lustra
    Ale historia mówi, że 5D2 mimo Alfioka nie kosztuje 2000 tylko 2500. Poza tym czy masz jakieś wątpliwości, że gdyby nawet to Sony pokaże bieda Leicę pierwsze a Canon ostatni, pilnując tylko byleby Rebel był najlepszy w klasie
    Weź pod uwagę, że w miarę zbliżania się rozmiarami FF EVIL'a do M9 ceny będą kosmiczne - wtedy marketing (jak zawsze skutecznie) przekona nas, że mały rozmiar to większa precyzja łączenia/składania i to kosztuje a jak jeszcze przeniosą fab do ojczyzny to...

Początki nałogu

Domyślnie

Jeśli chodzi o ceny i politykę Canona, to jestem optymistą, ale nie przywiązuję się do tej marki. Jeśli Samsung, Sony czy inna firma zrobi sprzęt i kilka obiektywów, które trafiają w moje potrzeby, zmienię system i tyle. Póki co cieszę się zdjęciami i bacznie obserwuję rynek aparatów EVIL, bo wiem, że prędzej czy później zostanę użytkownikiem tego typu sprzętu.

Domyślnie przetestuj samsunga nx10

Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 23-03-2010 o 12:56 Powód: Automerged Doublepost

Coś już napisał
    Miasto
    Parzniew

Domyślnie

Z 18-55 zabawa raczej taka sobie

Strona 9 z 99 PierwszyPierwszy ... 78910111959 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów