Jak to co? Cisza, wlasnie male wymiary (przede wszystkim mala glebokosc korpusu), mniejsza waga, zawsze ostrosc na oko - face detectionJest masa zalet. Uzywalem 40d, uzywam 5d i chetnie zamienilbym tego klamota na cos bardziej porecznego z matryca FF. Do tego kilka nalesnikow i bedzie bomba. A gdyby af byl szybkosci panasonica m4/3, to pewnie bylby lepszy niz obecnie boczne punkty w 5d.
Moze ja bym to kupil. Tez kiedys uzywalem kompakta![]()
Ustalmy fakty:
- większość na forum nie pała miłością do tego co Alphy 850-900 robią na h-iso, nie kupiło Sony FF mimo najniższej ceny na rynku. Co Sam robi na h-iso wszyscy widzimy.
- wielu osobom na forum nie podoba się nawet D700 (takie 3D w przebraniu)
- po pierwszej plotce już pierwsze zamówienia składają najwierniejsi
- zero info o szkłach, w przeciwieństwie do np. Nikona, który jeszcze zrobi jedną stałkę i będzie miał komplet weselny a klient jakby ma w **** MPx jeśli tylko zdjęcie jest ostre.
A850 - $2000
NX10 (aps-c) - $700
Sam FF - $1500?
ROTFL
Zgadzam się z Tobą, ale im więcej firm zrobi bezlustro aps-c lub ff, tym szybciej takie cudo ujrzymy w wydaniu jedynej słusznej firmy, czyli Canonai szybciej tego typu sprzęt będzie taniał. A nie ukrywam, że gdyby C miał takie 5d II bez lustra, kupiłbym je w cenie obecnego 5d II, nawet gdybym musiał podpinać zwykłe szkła ef.
Ale historia mówi, że 5D2 mimo Alfioka nie kosztuje 2000 tylko 2500. Poza tym czy masz jakieś wątpliwości, że gdyby nawet to Sony pokaże bieda Leicę pierwsze a Canon ostatni, pilnując tylko byleby Rebel był najlepszy w klasie
Weź pod uwagę, że w miarę zbliżania się rozmiarami FF EVIL'a do M9 ceny będą kosmiczne - wtedy marketing (jak zawsze skutecznie) przekona nas, że mały rozmiar to większa precyzja łączenia/składania i to kosztujea jak jeszcze przeniosą fab do ojczyzny to...
Jeśli chodzi o ceny i politykę Canona, to jestem optymistą, ale nie przywiązuję się do tej marki. Jeśli Samsung, Sony czy inna firma zrobi sprzęt i kilka obiektywów, które trafiają w moje potrzeby, zmienię system i tyle. Póki co cieszę się zdjęciami i bacznie obserwuję rynek aparatów EVIL, bo wiem, że prędzej czy później zostanę użytkownikiem tego typu sprzętu.
http://fotopolis.pl/index.php?n=10615
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
http://tinyurl.com/yfkaxxd
Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 23-03-2010 o 12:56 Powód: Automerged Doublepost
Z 18-55 zabawa raczej taka sobie![]()