Strona 86 z 90 PierwszyPierwszy ... 36768485868788 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 851 do 860 z 983

Wątek: Samsung NX

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie Odp: Samsung NX

Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    Genialny ruch to zrobiło Sony kupując Minoltę. Samsung to kogo może kupić? Pentaxa? Ja wiem, że większość i tak wali foty komórkami ale na poważnie to liczą się dwie firmy - canon i nikon.
    Żeby kupić Pentaxa, to musieliby się albo najpierw spytać Ricoha czy Ricoh go zechce sprzedać, a jak nie, to kupić całego Ricoha...

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Tak, ale od smartfonów to już bardzo blisko do foto. Zresztą jest dla mnie oczywiste, że tradycyjny rynek foto przestanie istnieć i będziemy mieli do czynienia z konwergencją w wielu wymiarach. W najprostszym przypadku, co już zresztą powoli obserwujemy, video i foto.
    No to udział w foto z komórek to już maja teraz. Ale tak blisko nie jest, bo sadzac z towarzyswa z którym stałem w kolejce po iphona, to ci sami ludzie nie stali by w kolejce po 7d2...
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    No to udział w foto z komórek to już maja teraz. Ale tak blisko nie jest, bo sadzac z towarzyswa z którym stałem w kolejce po iphona, to ci sami ludzie nie stali by w kolejce po 7d2...
    No widzisz, ale pewnie Ty stanąłbyś w obu kolejkach, ja pewnie też Więc coś się jednak dzieje. Bo gdybym miał możliwość, to wolałbym stać tylko w jednej kolejce.

--- Kolejny post ---

Tymczasem okazało się, że nie mają na imaging jeszcze fotek z 6d , wiec z koniecznosci porownalem sobie z 5dIII. I nie mam jednoznacznych odczuć. U canona niby szumy ciut mniejsze, ale detalu też mniej (mniejsza rozdzielczość + filtr AA?).

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    Samsung to duży konglomerat, ale to ma raczej niewielkie znaczenie dla zdobycia rynku foto. Sprzęt foto jest w podfirmie Samsung Electronics w dziale "inne".

General Electric to też duża firma i nawet sa czy były aparaty z logo GE, ale z tego nic nie wyniknie.

A Walmart ma dwa razy tyle obrotów co Samsung i 10 razy tyle ludzi zatrudnia.... Niestety do sukcesów w sprzęcie fotograficznym długa droga dla Samsunga, i sama wielkość niewiele pomoże, bo to jednak zupełnie inny rynek niż telewizory.
    Tak, dlatego jeśli chcieliby się bardziej pchać w ten rynek (w co osobiście mocno wątpię) to tylko poprzez zakup jakiejś uzanej marki. Tylko że to łatwiej powiedzieć a trudniej przeprowadzić, szczegolnie że Japońce bardzo chronią swoje firmy przed takimi przejęciami.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu
    Miasto
    Gliwice

Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    Genialny ruch to zrobiło Sony kupując Minoltę.
    Bo ja wiem czy taki genialny? Dostali w zamian kiepsko pomyślany bagnet i śladowe udziały w rynku.

Zresztą sukcesu w biznesie lustrzanek nie odnieśli, dopiero całkiem nowy bagnet E jest jakimś tam sukcesem, a tego mogli zrobić sami bez wydawania kasy na upadającą firmę.

Według mnie to raczej wtopili na zakupie Minolty niż zyskali.
    46756a6920582d5431202b2031302d32342f34202b2031382d 35352f322e382d34202b2035352d3230302f332
    e352d342e38202b2032332f312e34202b2033352f312e34202 b2035362f312e32202b204d65747a206d343030

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Cytat Zamieszczone przez MAF Zobacz posta
    Bo ja wiem czy taki genialny? Dostali w zamian kiepsko pomyślany bagnet i śladowe udziały w rynku.

Sony nie kupiło od Minolty zakurzonych papierów z licencja na jakiś bagnet, tylko cały biznes foto razem z ludźmi. Bagnet E czy cały zaawansowany sorzęt to jest Minolta, tyle, że nazwę ma Konica i robi kopiarki.
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Dla Samsunga sens miałoby kupno jedynie Canona albo Nikona. Bo poziom rozwiązań i udział w rynku typu Pentax, Olympus czy Panasonic to będą mieli sami już za moment. Pewną niewiadomą jest dla mnie Fuji.

To może kupią schneidera :-P
    A pentaxa swoją drogą bym nie przekreślał. Czasami mają dziwne posunięcia, ale jednak ich flagowce to dobre aparaty...

Dokladnie - takze Pentaxa nie skreslalbym - w klasie APS-C jednak robi w swojej klasie bardzo dobre puszki - ciekaw jestem jak im wyjdzie zapowiedziany juz FF

a wracajac do Samiego - dla mnie bez sensu bylo by kupowanie przez nich teraz jakiegos systemu - wczesniej przeciez mieli GX10 i GX20 z bagnetem Pentaxa - mogli kontynuowac ta droge - takze produkujac jakies szkla - mieliby podobną polityke jak ma Panas/Olympus - ten sam bagnet,ale jednak poszli inna droga tworzac swoj system i trzeba przyznac ze szkielka ktore zaczeli robic nie sa zle - juz 3 kit - jest ponoc udany (patrzac na budowe wydaje mi sie ze moze byc to poprawiony kit NEXa) a takze nowy 16-50/f2-2.8 - kolega go ma (siedzi takze w Nikonie) i twierdzi ze ten obiektyw w porownaniu do Nikkora 24-70 jest lepszy optycznie,a jezeli chodzi o wykonanie to Nikkor jest daleko za Samsungiem - ponoc takze dobre sa 10,30,45mm , 60mm - nie mowiac o 85mm (no ale cena wyzsza od poprzednich) - wiec napewno nie skreslalbym Samsunga bo widac ze sie stara - sam zastanawiam sie czy nie kupic sobie takiego NX300m
    Tak samo ten 50-150 mm F2.8 zapowiada sie ciekawie -> Link
    Ostatnio edytowane przez Lucas1981r ; 15-11-2014 o 05:30

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Nie wiadomo. Nie można tego stwierdzić z całą pewnością, bo nie wiemy jaki know-how przejęli. Ilu inżynierów, projektantów etc. Jest duże prawdopodobieństwo że odcinają z tego kupony do dzisiaj.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec
    Miasto
    Koziegłowy

"Samsunga NX1 na polskim rynku nie będzie" Tak mi dzisiaj powiedział pan z nowo otwartego sklepu w Poznaniu (stary browar)
    Fakt ,że zapowiedziane nowości się spóźniają. Jestem ciekaw czy działa AF podczas filmowania w trybie 50p ,bo w 7d mk II działa tylko w 25p
    Fotografia w studio i plenerze - od zdjęć ślubnych ,fotomontaże do opuszczonych budynków i ruin.
    Fotograf Koziegłowy, Czerwonak, Poznań. http://am-foto.pl
    http://fotograf-kozieglowy.com.pl ,pisane przez Ł http://fotograf-koziegłowy.com.pl

Strona 86 z 90 PierwszyPierwszy ... 36768485868788 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów