Super że jest NX20, NX11 stanieje i zamienię sobie...
Powiększenie wizjera inne, ale za to 1/8000 min czas.
Odchylany ekranik. ISO 12800.
Ciekaw jestem czy Samsung zmieni marketing (tzn uruchomi, bo go właściwie nie ma)
Grzegorz
Super że jest NX20, NX11 stanieje i zamienię sobie...
Powiększenie wizjera inne, ale za to 1/8000 min czas.
Odchylany ekranik. ISO 12800.
Ciekaw jestem czy Samsung zmieni marketing (tzn uruchomi, bo go właściwie nie ma)
Grzegorz
Grzegorz
no i porównując szklarnię z m43 lub klasycznymi lustrzankami C, N... mozna śmiało napisać, że jej nima![]()
było Lustro jest panasonic lumix Lx3
Ja zadowolony jestem, 16mm, 30mm, i Samyang 85/1,4 wystarcza i jest super.
Grzegorz
Grzegorz
A ja zadowolony nie jestem. Owszem, nowy NX-20 zapowiada się ładnie. Ale polskiej premiery nowych aparatów nie ma, polska strona Samsunga nie tylko nie wspomina o nowych aparatach ale nie wspomina też o NX-200 i obiektywach które są podobno od dawna w sprzedaży (podobno bo nie można ich spotkać w żadnym sklepie). Poza kilkoma starszymi aparatami i obiektywami system NX można pooglądać sobie tylko w internecie. Samsung olewa polskich klientów i tyle. Strasznie to zniechęcające.
hmmm... zaciekawiło mnie.
czy ktoś może mi napisać jaki stosunek ma:
m43 12/f2 do apsc sam 16/f2,4
m43 20/f1,7 do apsc sam 30/f2
chodzi mi o głębie ostrości i ostrość obiektywów
?
było Lustro jest panasonic lumix Lx3
Testy tych obiektywów masz na optyczne.pl.
Myślę, że znajdziecie wielu obiektywnych użytkowników którzy mieli oba systemy i wszystkie 4 obiektywy w łapkach :-)
Działa- to Samyang z mocowaniem do NX - nie potrzebuje przejściówki. Jest miękki, choć z ostrzeniem na 1,4 nie ma problemu - tutaj przydaje się NX10 lub NX11 bo ma gęściejszy Amoled. Najlepszy jest 30mmm.
Grzegorz