Strona 39 z 99 PierwszyPierwszy ... 2937383940414989 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 381 do 390 z 983

Wątek: Samsung NX

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Też uważam, że obiektywy będą dużo wcześniej niż napisano na wystawce. Ciekaw jestem przede wszystkim 16mm i 85mm, a zwłaszcza ich cen.
    Cały jotes, nic dziwnego, że nie wdepnąłeś w Panasa.

Ja też jestem ciekaw tej 16mm, ale nie ceny tylko optyki, jak zrobią to dobrze to cena nie będzie istotna, jeśli pójdą w ślady Sony to będą dodawać tego naleśnika na każdej kasie w Tesco do chrupek z miodem.
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Cały jotes, nic dziwnego, że nie wdepnąłeś w Panasa.
    1. Poznaniak jestem, więc cena ma zawsze znaczenie
    2. nie ukrywajmy, że aparacik typu NX nie służy do super-ujęć, więc jakość nie musi być super-hiper w każdym calu

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Ja też jestem ciekaw tej 16mm, ale nie ceny tylko optyki, jak zrobią to dobrze to cena nie będzie istotna, jeśli pójdą w ślady Sony to będą dodawać tego naleśnika na każdej kasie w Tesco do chrupek z miodem.
    Myślę, że będzie lepsze od Sony. Czy lepsze od Panasa 14? Nie sądzę. Przy tej konstrukcji (pancake) i realistycznej cenie końcowej, pewnych rzeczy się nie przeskoczy. Wołanie za jakiegokolwiek naleśnika pow. 1000 złotych jest po prostu przegięciem. Pisząc o cenie, bardziej myślałem nawet o 85/1.4, bo to może być zaskoczenie (in plus).

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jerry_R Zobacz posta
    Ale dlaczego? Dlaczego ma byc gorszy od innych aparatow z matryca APS-C?
    To jest tylko tania zabawka do zdjęć "okolicznościowych". Myślisz, że NX-em albo jakąkolwiek puszką/obiektywem m43 można robić np. fotografię sportową albo przyrodniczą? Zapomnij. Nie mam specjalnych wymagań, od tego jest Canon. Poza tym rozważania lepszy, gorszy nie bardzo mają sens. NX z 30/2 spełnia założenia, którymi się kierowałem przy wyborze i koniec.

Cytat Zamieszczone przez Jerry_R Zobacz posta
    Jakim przegieciem... Niby dlaczego?
    Dlatego, że naleśnik to jest prosta konstrukcja, masowa. Żadnego specjalnego szkła, soczewki wielkości paznokcia. Wyprodukowanie czegoś takiego to koszt max. 50 dolarów.

Domyślnie

Samsung zazwyczaj miał rozsądne ceny więc mam nadzieję, że tak będzie nadal. Ja oczekuję dobrej jakości za adekwatną cenę, wtedy może się skuszę Nie za pół-darmo, ale też bez przesady w stylu Panasonica (3 tys. zł za szkło macro 45mm f/2.8!).

Natomiast jeśli chodzi o jakość Samsunga to na razie to co wyszło wygląda ok, to co jest planowane również (szczególnie 16-50 f/2.8 OS, 24mm f/2, 35mm f/1.4, 50mm f/1.4 itp. - jeśli to nie są tylko plotki). Niech jeszcze poprawią szybkość AF i wypuszczą bardziej zaawansowany korpus.

Coś już napisał Awatar efat

Domyślnie

naleśnik to jest prosta konstrukcja, masowa. Żadnego specjalnego szkła, soczewki wielkości paznokcia. Wyprodukowanie czegoś takiego to koszt max. 50 dolarów.
    Dlaczego prosta? Dlaczego masowa? Dlaczego żadnego specjalnego szkła?
    Naleśnik to po prostu mały obiektyw. Może być całkiem zaawansowany optycznie.
    35, 50, 85, 100

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

1. Poznaniak jestem, więc cena ma zawsze znaczenie
    Dla mnie tez, dlatego staram sie kupowac dobre, a czasem najlepsze rzeczy - jak najtaniej, a nie "tanie rzeczy".

2. nie ukrywajmy, że aparacik typu NX nie służy do super-ujęć
    Ale dlaczego? Dlaczego ma byc gorszy od innych aparatow z matryca APS-C?

Wołanie za jakiegokolwiek naleśnika pow. 1000 złotych jest po prostu przegięciem.
    Jakim przegieciem... Niby dlaczego?
    Pozdrawiam!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

W sklepach Euro NX100 + 20-50 za 1599 złotych.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

A w Fotojokerze NX5 + 18-55 za 1199,-

Bywalec
    Miasto
    Koszalin

Domyślnie

Ostatnio w słupskim FJ ojciec kupił NX10 w zestawie z Samsung 18-55mm oraz 30mm za 1850 zł. Teraz widzę, cena wzrosła ponownie do 2200

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

W sumie zastanawiałem się chwilę czy to pokazać:
    http://www.youtube.com/watch?v=M4IZgSkTT4w

Proszę potraktować jako ciekawostkę, a nie przyczynek do dyskusji o wyższości Świąt Wielkanocnych nad Bożego Narodzenia

Strona 39 z 99 PierwszyPierwszy ... 2937383940414989 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów